Gå direkt till Nyheten (Byggjobbare och barn bygger insektshotell)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 25 juli 2021

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Byggjobbare och barn bygger insektshotell

Publicerad onsdag, 30 oktober 2019, 16:53 av Björn Smitterberg

Ängsholmens nya förskola håller på att byggas och kommer vara klar inför höstterminen 2020. Byggarbetarna som arbetar med Ängsholmens förskola har skickat ett brev till barnen på förskolan för att ge dem ett uppdrag. Uppdraget innebär att de tillsammans ska bygga ett insektshotell som kommer vara en del av förskolans utemiljö.

Förskolebarnen har själva samlat in material från naturen som bin och insekter tycker om. Under onsdagen lämnade barnen på förskolan över deras insamlade material till byggarbetarna. Nästa vecka ska barnen tillbaka till byggarbetsplatsen för att börja bygga insektshotellet tillsammans med byggarbetarna.

Målet med uppdraget är att skapa gemenskap mellan verksamhet och byggprojekt. Verksamheten ska känna delaktighet i bygget och få en inblick i byggbranschen och projektet och samtidigt genom insektshotellen skapa bättre förutsättningar för bin och insekter.