Gå direkt till Nyheten (Ung Teaterfestival gästar Lidköping på höstlovet)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 26 februari 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Ung Teaterfestival gästar Lidköping på höstlovet

Publicerad tisdag, 29 oktober 2019, 08:04 av Redaktionen

Ung Teaterfestival 2019 arrangeras av, med och för unga. Under tre festivaldagar intas Esplanadteatern av ett 60-tal teaterintresserade unga från hela landet. Det blir föreställningar, workshops och öppen scen, men även demokrativerkstad och årsmöte med Ung Teaterscen.

Bland programpunkterna finns SM-finalisten i Spoken Word, Hanna Haag, den internationellt turnerande teatergruppen Ung Teater Karlskoga och premiär för Esplanadteaterns föreställning Alice i Underlandet.

Det skriver man i ett pressmeddelande

Ung Teaterscen vill att så många som möjligt ska ta del av teater under höstlovet. Därför delar vi ut gratisbiljetter för barn och unga i Lidköping till festivalens föreställningar.

ーDet unika med vår festival är att den planeras och genomförs av oss unga! Vi vet vad unga gillar och vågar testa nya saker. Jag vill tacka alla som ställer upp med tid och engagemang, men också våra finansiärer som både ger oss ekonomiska möjligheter att förverkliga våra idéer! säger Johanna Martinsson, projektgruppen och förbundsstyrelsen för Ung Teaterscen

ーVi ser fram emot att visa upp Esplanadteatern och ta emot alla engagerade teaterungdomar. Något som vi särskilt ser fram emot är vår premiär av Alice i Underlandet, som ingår i festivalprogrammet, säger Gabriella Jakobsson från Esplanadteatern.
____________________________
Bild från Lidköpingsnytts artikel om Alice i Underlandet klicka