Gå direkt till Nyheten (Insändare: Idiotiska fartgränser)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 05 juli 2022

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Insändare: Idiotiska fartgränser

Publicerad tisdag, 29 oktober 2019, 06:47 av Björn Smitterberg

En person i Vinninga ifrågasätter fartgränserna mellan Alebäck- och Skararondellerna.

Vem fasen har bestämt att det skall vara 100 kmt mellan skararondellen och den nya rondellen i Lidköping , det är ju den mest olyckdrabbade sträckan här omkring.  Senast på måndagen.

Man sänker ju hastigheten på de flesta vägar – det är så man inte tror sina ögon.

 

7 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Micke
Gäst
Micke
29 oktober, 2019 09:27

Kan tyckas vara lite hög hastighetsbegränsning men största problemet är nog att ingen vet vad samanflätnimg av två filer innebär utan vägrar släppa in trafiken i vänsterfilen vilket man har skyldighet attt göra.

Ronney Hedvall
Gäst
Ronney Hedvall
29 oktober, 2019 09:34

Håller med. På ”Flygrakorna ” mot Grästorp är det 80!

Jim_Ljung
Gäst
Jim_Ljung
29 oktober, 2019 10:47

Den är tvåfilig med mitträcke, den är JÄTTE säker!

Bosse
Gäst
29 oktober, 2019 04:59

Micke skriver att man har skyldighet att släppa från vänsterfilen men har ingen hänvisning. Söker man på nätet hittas följande: ” Förare i båda körfält har ömsesidigt ansvar för att sammanflätningen sker säkert. Det normala är att den som är först framme kör först. Du har aldrig rätt att trycka dig fram om den andre “inte ger sig”. Det finns många exempel på fall där båda parter ar fått böta efter krock som har uppstått när båda två har försökt komma fram först.”
Kanske kan någon ha klart besked?

Rustan
Gäst
30 oktober, 2019 06:49

Bönder, första ”två filer till en” de upplever, och ingen fixar att hantera detta

Anders Karlsson
Gäst
Anders Karlsson
30 oktober, 2019 07:55

Är inte anledningen till att hastighetsgränsen är 100 km/h på den aktuella sträckan för att den nya vägsträckningen till Källby ska ta kortare tid att köra än den gamla sträckningen via Filsbäck? Det är väl också därför man infört snigelhastighet på den gamla sträckningen via Filsbäck (eller vad finns för anledning att hastighetsgränsen är 80 km/h mellan Lidåker och Skararondellen men bara 60 km/h mellan Skararondellen och Filsbäck?) Allt gäller endast under förutsättning att det inte är några köer mellan den nya rondellen och Skararondellen. Summa summarum har man byggt en väg som ingen behöver för flera hundra miljoner kronor och den hinner knappt komma i bruk innan man får bygga om den.

Nisse
Gäst
Nisse
30 oktober, 2019 08:54

Vet inte varför det är så onaturligt med vävning för Lidköpingsbor, men ni får härda ut att ombyggnaden av rondellen blir klar så slipper ni det ”ofog” sen…