Gå direkt till Nyheten (Nu ska social & arbetsmarknad lyftas upp ur den ekonomiska sörjan)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. Tisdag 25 februari 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Nu ska social & arbetsmarknad lyftas upp ur den ekonomiska sörjan

Publicerad onsdag, 23 oktober 2019, 18:32 av Björn Smitterberg

I flera år har tjänstemän och politiker vid förvaltningen Social & Arbetsmarknad (S&A) kämpat med usel ekonomi och tvingats fatta en rad beslut för att försöka få näsan över vattenytan. I dag fattade kommunstyrelsen ett nytt beslut; Nya pengar redan i år och möjlighet att få en hållbar budget för 2021 och sedan i fortsättningen.

I dag var enigheten bland politikerna fullständig om man denna gång bortser från moderaterna, S&A skall tillföras pengar. Dessutom ska ansvaret för det 30-tal bostäder för ensamkommande unga flyktingar i kvarteret Sirius (tändsticksfabriken) hanteras av kommunen centralt. Bostäderna står i dag tomma men kostar över två miljoner kronor per år i hyra.

I reda pengar tillförs S&A 16,2 miljoner kronor.
Det tyckte Pär Johnson (L) är för lite eftersom det behövs 22,5. Han fick medhåll från Claes-Göran Borg (V). Moderaterna tycker inget i dag – vill fortsätta att diskutera frågan intern i partiet innan man tar ställning. ställning kommer kommunfullmäktige att ta i slutet av november.

Under de kommande månaderna skall det föras en dialog om att S&A ska få en hållbar budget – många anser att problemet hittills varit att uppdraget för förvaltningen varit för stort i förhållande till vad den fått pengar till.

Rättad uppgift: Pär Johnson och Claes-Göran Borg (fel namn uppgavs tidigare) sökte också stöd för att S&A ska göra en utredning om arbetsmiljön som blivit mycket pressad på grund av ekonomiproblemen. Det kom dock inte att ingå i beslutet.