Gå direkt till Nyheten (Filminspelning nära Lidköping)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 30 september 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Filminspelning nära Lidköping

Publicerad Wednesday, 23 October 2019, 11:22 av Redaktionen

Under kommande veckoslut kommer unga ifrån Lidköping att medverka i en filminspelning som bland annat spelas in på en gård strax utanför Lidköping. Filmteamet består av deltagare ifrån Arvsfonden-projektet Filmplats som tillsammans med filmproducenten Andreas Hansen, känd från SVT:s humorserie ”Uti Bôgda”, nu producerar en kortfilm från idé till färdig film.

I början av september var det höstpremiär på Filmplats Lidköping som startade med en workshop om skådespeleri med bland andra skådespelerskan Ida Karolina Johansson. Sedan dess har ett intensivt arbetat skett med bl.a. manusutveckling, genomgång av teknik och att pröva den, samt att skapa ett filmteam. Vad är mest intressant för var och en att arbeta med och hur jobbar vi bäst ihop som ett filmteam, är några av de frågor som hittills gåtts igenom.

En av deltagarna som kommer att delta i helgens filminspelning är Aramazt Sarkissian.

– Jag är en ambitiös person, 21 år, som tycker väldigt mycket om att träffa nya människor. Jag drömmer om att kunna hjälpa personer som har olika talanger så att de kan nå ut till en publik. Jag har påbörjat detta arbete och gjort 2 säsonger podcast med både internationella- och svenska talanger.

– Jag tycker om att filma och har tävlat i några filmfestivaler. Jag har bl.a. vunnit Skaraborgs filmfestival och många har sagt att jag har talang och är bra på att filma korta, snabba, grymma videos. En av orsakerna till att jag filmar är att jag vill väcka samma känslor hos tittaren som jag själv har känt när jag filmat en video.