Gå direkt till Nyheten (Skolpolitikern Mario Melani om Musikskolan:
– Jag värnar om undervisningen i skolorna!)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 07 juli 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Skolpolitikern Mario Melani om Musikskolan:
– Jag värnar om undervisningen i skolorna!

Publicerad tisdag, 22 oktober 2019, 10:38 av Björn Smitterberg

– Med minskande ekonomiska möjligheter värnar vi främst om skolornas undervisning och därför riktar vi in besparingar på bl a Musikskolan.

Mario Melani (S) är ordförande i barn- och Skolnämnden. Han har i fullmäktige fåtten fråga från Claes-Göran Borg (V).

– Vilka åtgärder kommer att vidtas för att Musikskolans verksamhet inte försämras, är frågan som ställdes.

På detta svarar alltså Mario Melani att åtgärderna för att klara budgeten främst handlar om att säkra undervisningen i skolorna och att Musikskolan räknas som en fritidsverksamhet som dels får minskad ekonomi och dels måste höja avgifterna.

– Musikskolans avgift är lika för alla, precis som andra fritidsaktiviteter. Jag kommer fortsätta att framhålla skolans behov när kommunens resurser fördelas.

De båda politikerna kommer att debattera i kommunfullmäktige på måndag. Mario Melani säger att en bedömning gjorts att kön till Musikskolan inte kommer att påverkas av förändringarna som föreslås för 2020.

 

2 kommentarer på “Skolpolitikern Mario Melani om Musikskolan:
– Jag värnar om undervisningen i skolorna!”

  1. Jan Lindberg skriver:

    Att skära ned på musikskolans budget och att höja avgifterna är förödande för de elever som går där och lika förödande för de som på grund av detta aldrig kommer att börja på musikskolan. Det är vetenskapligt bevisat att musik och kultur ökar inlärningsförmågan och höjer resultaten i alla andra ämnen som finns i skolan. De eleverna som spelar något instrument och har fått undervisning sedan tidig ålder på sitt instrument har också de högsta studieresultaten. Att höja avgiften sätter käppar i hjulet för de som har flera barn och för vissa som kanske har en begränsad ekonomi att röra sig med. I Flens kommun kommer man att ta bort avgiften på musikskolan från och med augusti 2020. Det skulle Lidköping också kunna göra om man vill vara en kommun som skall växa och locka till sig barnfamiljer.

  2. RGR skriver:

    Har sossarna någon förståelse för att det sticker i ögonen på folk att denna nedskärningen på våra barns framtid genomförs så snart efter att kommunalrådets redan för höga lön höjts ytterligare?

Kommentarerna är stängda