Gå direkt till Nyheten (Högsta Domstolen tar upp fallet med elev som vägrade lyda)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 30 september 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Högsta Domstolen tar upp fallet med elev som vägrade lyda

Publicerad tisdag, 22 oktober 2019, 15:22 av Redaktionen

På Dalängskolan var det en elev, då 13 år, som lade sig i en soffa i en korridor och passage. På lärares uppmaning att flytta sig vägrade han lyssna. Läraren lyfte då bort eleven som anser att han därmed blivit kränkt.

Fallet har förts igenom alla rättsliga instanser och är nu ett fall för Högsta domstolen – som i dag meddelade att den kommer att ta upp fallet. Barn- och elevombudsmannen, BEO, menar att eleven ska ha 10.000 kronor i skadestånd för kränkningen och att han blev rädd. För pojken fanns en särskild handlingsplan – som dock var okänd för den lärare som lyfte bort honom.

Tingsrätten och hovrätten har hittills friat kommunen och läraren. Men BEO menar att det var fel att inte alla lärare på skolan kände till den särskilda handlingsplanen för pojken.

_____________________
Läs mer: DN