Gå direkt till Nyheten (Tävlar om att vara bäst i vård och omsorg)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 10 juli 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Tävlar om att vara bäst i vård och omsorg

Publicerad fredag, 18 oktober 2019, 10:31 av Björn Smitterberg

De la Gardiegymnasiets elever i vård- och omsorgsprogrammet hör till dem som tävlar om att vara bäst. En tävling för hela Sverige pågår för blivande sjukvårdande personer. De la Gardiegymnasiet är en av fyra tävlingsplatser i landet.

Under stor koncentration får de tävlande – inför skarpa domarögon – arbeta med övningspersoner på aulans scen. I eftermiddag kommer resultatet och då utses de som kan få tävla nationellt och kanske internationellt. Sedan tidigare finns ju tävlingar för hantverkaryrken inom ramen för World Skills. Detta har nu kompletterats med att tävla för vård och omsorgs-elever och det sker genom ett rollspel med statister.