Gå direkt till Nyheten (Värmeverket kan få ny panna för 320 miljoner kronor)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. Tisdag 25 februari 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Värmeverket kan få ny panna för 320 miljoner kronor

Publicerad torsdag, 17 oktober 2019, 15:48 av Björn Smitterberg

Lidköpings Energi vill byta ut två av de ursprungliga pannorna till en ny. Ett omfattande förarbete har skett inför det beslut som bolagets ägare, Lidköpings kommun, ska fatta. I nästa vecka presenteras förslaget för kommunstyrelsen.

Lidköpings Värmeverk – som det då hette – investerade i början av 2010-talet i en helt ny panna som ersatte tidigare. Nu vill bolaget ersätta två pannor som varit med sedan 1980-talet och haft bl a sopor som bränsle. I ett par år har alternativ studerats och nu kommer man fram till ett förslag som innebär såväl värme som el. effekten i den nya pannan blir  – om beslut fattas – 20 megawatt värme och 8 megawatt el.

Det finns andra alternativ, men styrelsen för Lidköping Energi vill bygga nytt.