Gå direkt till Nyheten (Klart för start för bygge av hästcentrum)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 22 mars 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Klart för start för bygge av hästcentrum

Publicerad onsdag, 16 oktober 2019, 16:05 av Redaktionen

Naturbruksskolorna i Västra Götalandsregionen ska koncentrera sina hästutbildningar till Axevalla hästcentrum.
Naturbruksstyrelsen har sedan tidigare tagit ställning till en förstudie om hur en ny skola kan byggas.
Regionstyrelsen har nu givit klartecken till att påbörja genomförandeplaneringen för etapp 1 som en del i Västra Götalandsregionens investeringsplan för åren 2020 till 2022.

Den nya skolan är tänkt att placeras mellan Axevallatravets tävlingsbana och den stora träningsbanan, dvs i nära anslutning till riksväg 49. Bland de bärande tankarna bakom ett nytt hästcentrum i Västra Götaland är att samla alla hästutbildningar till en plats och dessutom på en plats där det bedrivs hästnäring i stor skala. Det ger förutsättningar för en skola som kan erbjuda högkvalitativ utbildning och dessutom i ett format som bland annat gör att de elever som idag läser utanför länet lockas att välja Axevalla hästcentrum. En realisering av den målsättningen skulle enligt förstudien leda till att en stor del av denna satsning skulle vara finansierad.