Gå direkt till Nyheten (En ny förskola i Lidköping – Skogsbäcken)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 26 februari 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

En ny förskola i Lidköping – Skogsbäcken

Publicerad onsdag, 16 oktober 2019, 10:36 av Björn Smitterberg

Skogsbäckens förskola är ny – den har använts en tid men invigdes på tisdagskvällen. Bandklippning ingår – Mario Melani som är ordförande i barn- och skolnämnden klippte tillsammans med rektor Ann Henström-Andersson.

Än så länge har Skogsbäcken inte några ”egna” förskolebarn. I stället är det hela förskolan Ängsholmen som flyttat in i väntan på att den egna förskolan förnyas. 20 personer arbetar här – mycket engagerat som det är i skolorna här, och det är mellan 90 och hundra barn inskrivna.

Namnet Skogsbäcken är naturligt – här finns utanför såväl skog som bäck. En dag i naturen började barnen bli mycket intresserade av träd – och det har pedagogerna tagit med sig in i verksamheten och ateljéerna där man skapar träd – målar, plockar delar och lär sig hur träd växer upp.

En gädda – den har lite olika namn beroende på vilken avdelning man är – spelar en central roll i naturundervisningen. John Gädda talar göteborgska. Barnen har den med i skogen. Fiskar används också för att lära sig förstå skillnader mellan ett, två och tre o s v. 

Det är självklart fina lokaler och det är flera olika miljöer – ute och inne – att ta vara på. Frågan är om inte Lidköping börjar närma sig mästartitel på att nya skolor och förskolor? 

Ett lärorikt golv, där barnen är lite större.

Rosana Andersson är rektor i Vinninga-Filsbäck. Hon uppvaktade den nya förskolan med en fanfar på invigningen.

Några av barnens favotir på en vägg. 

När Ängsholmens förnyade förskola är klar flyttar denna förskola ”hem” igen. I stället kommer Stenportens förskola att använda Skogsbäcken – för nu står hela Stenportenskolan inför förnyelse.