Gå direkt till Nyheten (Önskar bygglov för stort demensboende)

 
 1. Lidköpingsnytt.nu
 2. Tisdag 25 februari 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Önskar bygglov för stort demensboende

Publicerad tisdag, 15 oktober 2019, 17:51 av Redaktionen

Nu kommer det inom kort bli klart med bygglov för hundra nya lägenheter i ett demensboende på Margretelund. Det är Östhaga som byggs om och byggs ut, bl a på höjden.

Skissen nedan gäller tredje våningen i byggnaden. Skisserna är hämtade ur bygglovsansökan och är gjorda av Link Arkitekter i Lidköping. Det är kommunens eget fastighetskontor som står för ansökan om lov. Det handlar om en av de stora investeringar som Lidköpings kommun gör de närmaste tiden – bortsett från nytt reningsverk kanske den största.

Bilden är klickbar till större format.

En kommentar på “Önskar bygglov för stort demensboende”

 1. Jim_Ljung skriver:

  Gamla och då speciellt dom med svår demens behöver kunna komma ut o känna lite frihet. då det ofta är ganska besvärligt att förflytta sig o framförallt att hitta vägen.demensboende skall finnas i markplan med tillhörande park eller grönområde lätt tillgänglig.

  jag vet genom egen erfarenhet att det verkligen uppskattas av den demente att få komma ut o känna frisk luft o höra ljudet av fågelsång o frihet.
  jag tycker att man lätt kan föreställa sig detta om man betänker att den demente lätt skulle kunna vara både din o min mamma eller pappa, som får hjälp eller vård på särskillt boende.

  nog för att Östhaga behöver renoveras, men det är helt fel att bygga på höjden här och koncentrera demensboende på ett o samma ställe.
  det kan aldrig sluta väl !

  Det finns bra exempel på hur ett demensboende kan o SKALL se ut.
  tex Majgården på majåker.
  ( såg även ett tv program från Danmark som hade fått kläm på hur det skall gå till)

  Ge våra föräldrar ett värdigt boende, o en värdig miljö att vistas i.

  Tänk om o tänk rätt!

Kommentarerna är stängda