Gå direkt till Nyheten (Veckans biopremiärer)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 25 maj 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Veckans biopremiärer

Publicerad fredag, 11 oktober 2019, 00:14 av Redaktionen

Marianne & Leonard: Words of Love
En vacker men ändå tragisk kärlekshistoria om Leonard Cohen och hans norska musa Marianne Ihlen. Deras kärlekssaga började på den idylliska grekiska ön Hydra under 1960-talet, där de var en del av en bohemisk gemenskap bestående av artister, författare och musiker. Filmen fokuserar på deras relation från de härliga dagarna på Hydra – en tid av fri kärlek och öppna relationer – till hur deras kärlek drev Leonard att utvecklas till en framgångsrik musiker.
Barntillåten
Språk: Engelska/norska, svensk text
Genre: Dokumentär, musik
Regissör: Nick Broomfield

Judy
Året är 1969 och Judy Garland, flickan som blev allas älskling i “Trollkarlen från Oz”, är en dyrkad 46-årig artist med en rad filmsuccéer och fyra äktenskap i bagaget. Nu förbereder Judy sig för en rad utsålda konserter i London. Hon är lycklig med sin nya kärlek, den tretton år yngre Mickey Deans. Judy charmar alla, från musiker till fans, med värme, slagfärdighet och fantastiska scenframträdanden. Men hon är märkt av ett liv i ständigt rampljus sedan barnsben och en smärtsam vårdnadstvist om sina älskade barn med exmaken Sidney Luft, som kan ge barnen en stabilare tillvaro.
Från 7 år
Språk: Engelska, svensk text
Genre: Biografi, drama, romantik, musik
Regissör: Rupert Goold

En komikers uppväxt
Tolvårige Juha Lindström är klassens clown i förorten Sävbyholm på 1970-talet. Att vara rolig är det enda sättet för honom att bli bekräftad på och han gör allt han kan för att passa in i den sociala hackordning som råder i skolan. Genom Juha får vi lära känna hans mamma Ritva, pappa Bengt, lillasyster Marianne och klasskamraterna förstås: bästa vännen Jenny, som har ett fult hårspänne i sitt stripiga hår och som Juha skäms för; den mobbade hackkycklingen Thomas, som har en galen tysk mamma; och de elaka Lennart och Stefan. Juha gör allt i sin makt för att bli en del av gruppen, sviker till och med de enda som varit lojala mot honom i alla lägen – Jenny och Thomas – men bjuds bara in när de andra vill. Den vuxne Juha är en hyllad, nationellt känd komiker. Hans föreställning “En komikers uppväxt” spelas för utsålda hus i Stockholm. Kväll efter kväll gör han sig redo för att bjuda publiken på de hemska och dråpliga historierna från sin egen uppväxt. En kväll blir han kontaktad av en av killarna från sin mellanstadieklass, vilket får honom att återvända till Sävbyholm för att börja göra upp med sitt förflutna.
Från 11 år
Språk: Svenska, svensk text
Genre: Drama
Regissör: Rojda Sekersöz

Gemini Man
Will Smith är tillbaka på bioduken! Henry Brogan är en extremt skicklig lönnmördare som plötsligt blir förföljd av en mystisk ung man som verkar kunna förutse alla hans drag.
Från 15 år
Språk: Engelska, svensk text
Genre: Action
Regissör: Ang Lee

Maleficent 2: Ondskans härskarinna
Filmen skildrar den komplicerade relationen mellan Maleficent och den blivande drottningen Aurora när historien fortsätter flera år efter handlingen i den första filmen. Tillsammans kämpar de mot nya motståndare för att skydda hedarna och de magiska varelser som bor där.
Från 11 år
Språk: Engelska, svensk text
Genre: Äventyr, fantasy
Regissör: Joachim Ronning