Gå direkt till Nyheten (Hört på stan: Högt prisad vecka)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 26 september 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Hört på stan: Högt prisad vecka

Publicerad fredag, 11 oktober 2019, 11:30 av Björn Smitterberg

Högt prisade har några blivit denna vecka, Nobelprisen har fördelats. Nästa vecka kommer ekonomipriset som inte är ett riktigt Nobelpris – utan ett senare påfund till minne av ”den  store donatorn” som kungen skålar för på Nobelmiddagen.

Apelsinpriset går till alla poliser som gör vad de kan för att stoppa klåpare som kör bil berusade.

Svenska akademien blir det visst aldrig någon ordning på.
Hela torsdagsförmiddagen väntade redaktören vid telefonen på att det skulle ringa en ständig sekreterare och gratulera till att redaktören fått åtminstone ett av de båda litteraturpriserna som skulle offentliggöras i dag.
Men icke.

Fredspriset 2019 lär väl inte heller gå till någon grinig redaktör för Lidköpingsnytt. Trump är på förslag (mindre grinig?), Greta också, en journalistorganisation har förhandsdiskuterats – som arbetar oberoende och utan fake news, och flera, flera (300) andra. När detta publiceras vet vi att priset går till Etiopiens premiärminister som skapat fred på Afrikas horn.

Vi skriver 2019, snart 2020.
Fortfarande är det idioter till ledare i världen som tror att etniska motsättningar ska lösas med bomber och granater. Skicka ut ledarna i fronten!
Kriget i Afghanistan fyller 18 år i dag.

Glatt: I dag börjar det planteras i de nya rabatterna på John Hedins torg. Redaktörens utsikt blir bara bättre och bättre.

En korkad historia på slutet – lär vara från varmare träsktrakter:
En person klagar i en butik över att skor i krokodilskinn är alldeles för dyra. ”Man kanske skulle fånga en krokodil själv!”.
– Ja, försök säger skohandlaren.
På väg hem från jobbet ser säljaren kunden stående ute i ett träsk med ett gevär och så kommer en stor krokodil simmande. Krokodilen skjuts och dras upp på land och vänds på.
Då ser säljaren att det är fullt av döda krokodiler på stranden. Så här han kunden ropa:
– Fan, den här krokodilen har ju heller inga skor…!

God helg