Gå direkt till Nyheten (Fartyget kan inte stoppa)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 11 juli 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Fartyget kan inte stoppa

Publicerad fredag, 11 oktober 2019, 15:39 av Björn Smitterberg

Ett fartyg som lossat i Lidköping har fått fri väg hela vägen ut till skärgården utanför Göteborg.

Fartyget ”Rix Emerald” som de senaste dagarna lossat i Lidköping och därefter lastat havre och är på väg mot England. Det har fått ett tekniskt fel i Trollhätte kanal, nedanför slussarna. Felet är sådant att fartygets inte får stoppa utan färdas i fem knop.

Trafikledningen och lotsarna har därför ordnat så att fartyget har fri väg med öppna broar hela vägen ut till Göta älv och vidare genom Göteborg ut i skärgården. Här ska fartyget på något sätt stoppas och ankras.