Gå direkt till Nyheten (Önskemål om ny idrottshall)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 25 maj 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Önskemål om ny idrottshall

Publicerad torsdag, 10 oktober 2019, 16:35 av Björn Smitterberg

Kultur och Fritidsnämnden har i dag framfört önskemål till kommunstyrelsen att när nya Stenportskolan byggs ska den även få en idrottshall.

– Vi talar om en träningshall med matchmått, det skall inte vara läktarplatser, säger man.

Ett helt eget beslut fattades också – det blir en ny konstgräsplan på Ågårdsområdet som Lidköpingsnytt tidigare skrivit. den ska byggas på gräsområdet och få en belysning som är avskärmad och inte stör omgivningen. Möjligen kan planen bli klar till nästa höst. Från borgerligt håll framfördes att den gamla planen vid Framnäs då omedelbart ska läggas ned.

Vänsterpartiet framförde att det så kallade granulat som ska användas skall vara tillverkat på ett sätt som är rättvist – det handlar om material som kan innehålla gummi. Samtidigt med mötet framkom ett helt nytt material, helt gjort i Sverige med trä som ursprungsmaterial. Detta kommer att undersökas.