Gå direkt till Nyheten (Beslut i dag om nytt konstgräs?)

 
 1. Lidköpingsnytt.nu
 2. 25 maj 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Beslut i dag om nytt konstgräs?

Publicerad torsdag, 10 oktober 2019, 12:53 av Björn Smitterberg

Den nya konstgräsplanen föreslås nu efter år av utredningar av material och plats komma att läggas på gräsytan på Ågårdsplanerna. Att lägga fotbollsplanen där det i dag är infart från Hallgatan bedöms bli för dyrt och även ett hinder för framtida utveckling av området.

Förslaget är att ett granulat av termoplast ska användas.

Tjänstemännen vid Kultur- och Fritid har gjort en rad utredningar och även tittat på nationella och internationella utredningar om konstgräsplaner och har kommit fram till material och placering. Tanken är att konstgräset vid Framnässtranden ska avvecklas.

Nu – ja, redan i eftermiddag – är det politiker som avgör det hela.
___________________
Arkivbild från 2013

4 kommentarer på “Beslut i dag om nytt konstgräs?”

 1. Robert skriver:

  Varför utnyttjar man inte gräsytorna bakom Östbyskolan i Margretelund istället. Här finns idag två gräsplaner och gott om plats för en konstgräsplan samt eventuella klubblokaler eller omklädningsrum. Då kan dessutom gräsytorna på Ågården lämnas orörda.

 2. Watchingeye skriver:

  Härligt! Kommunen som sägs vara en spjutspets i miljöarbetet, satsar på termoplast. Miljöpartiets åsikt frågan vore intressant att höra… men chansen till det är väl som en tåfjutt i rymden.

 3. Svea skriver:

  Klok synpunkt av Robert ! Gräsplanerna bakom Östbyskolan är outnyttjade och dessutom i bedrövligt skick. Inte ens skolan använder dem något märkvärt och inte heller kvällstid av ungarna i området

 4. Johannes skriver:

  Varför låter man inte gräsplaner vara gjorda av gräs istället för plast. Vad är det som är så svårt att förstå vad gäller plast vs miljö ?

Kommentarerna är stängda