Gå direkt till Nyheten (Brottning: Dansk dynamit stoppade bröderna Mann)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. Fredag 28 februari 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Brottning: Dansk dynamit stoppade bröderna Mann

Publicerad onsdag, 09 oktober 2019, 17:18 av - Inskickat material

Det krävdes dansk dynamit för att stoppa LAS-bröderna Albin och Anton Manns framfart i Öresundsträffens 60-kilosklass för seniorer.

Albin Mann gick ganska ohotad vidare från sin pool efter tre segrar på teknisk överlägsenhet. Den tuffaste matchen var mot Hannes Hofmann, BK Orion, som var över efter 53 sekunder in i andra perioden när Albin hade gått ifrån till 13–2.

I samma viktklass inledde även Anton Mann med två snabba segrar på teknisk överlägsenhet. Sedan väntade i poolfinalen Nicolaj Schröder från Kolding som tog kommandot i matchen och ledde i paus med 7–3. En minut in på andra perioden hade dansken drygat ut försprånget till 14–5 vilket räckte för seger på teknisk överlägsenhet.

Denna LAS-kvartett tävlade den gångna helgen i Öresundsträffen. Från vänster Anton Mann, Alvin Ekholm, Emil Treijner och längst fram Albin Mann.

Finalen i 60-kilosklassen stod således mellan Albin Mann och Nicolaj Schröder där Lidköpingskillen öppnade bäst och tog ledningen med 4–0. Innan pausvilan hade dock Koldingbrottaren tagit sig ikapp och ledde med 6–4.

Sedan tätade Schröder i andra perioden och den enda poäng som Albin Mann tog räckte inte för att vända matchen utan det blev dansk finalseger med 6–5.

– Han är en stabil och hård brottare som är ganska svår att komma åt. Men totalt sett får både jag och Anton vara nöjda med tävlingen, konstaterar Albin Mann.

I bronsmatchen gick Anton Mann nästan fulla sex minuter mot Hannes Hofmann men med endast sju sekunder kvar att brottas utökade Anton sin ledning till 17–8 vilket innebar seger på teknisk överlägsenhet. I slutställningen blev alltså Albin Mann tvåa och Anton Mann trea bland tio deltagare.

I pojkklasserna blev det en seger och tre förluster för Alvin Ekholm i 34-kilosklassen för GR11 medan Emil Treijner gick en serie med tre matcher mot Teo Peterson, Alebrottarna, 75-kilosklassen för GR14. Killarna vann varsin match innan Teo tog hem den tredje bataljen på poäng med 14–9.

Öresundsträffen i Helsingborg är landets tredje största tävling och samlade den här gången 532 invägda brottare från 90 föreningar.
_______________
Göran Berglund