Gå direkt till Nyheten (Aretha till frukost på Folkets Hus på lördag)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. Måndag 24 februari 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Aretha till frukost på Folkets Hus på lördag

Publicerad onsdag, 09 oktober 2019, 17:00 av Redaktionen

På lördag är det dags för nästa filmfrukost på Folkets Hus i Lidköping – denna gång med en riktig gospelpärla till kaffet: Amazing Grace med Aretha Franklin.

Året är 1972, och efter 11 raka listettor tar soulmusikens gudmor Aretha Franklin ton i New Temple Missionary Baptist Church i Los Angeles. Två kvällars konsertmagi som ska förevigas i hennes legendariska livealbum Amazing Grace.

På plats finns även Oscarsvinnande regissören Sydney Pollack, anlitad att fånga konserterna på film. Men sedan dess har dessa magiska kvällar förblivit osedda, och först nu – 47 år senare, får de se dagens ljus.

Amazing Grace är en upplyftande, atmosfärisk upplevelse som tar dig tillbaka till 70-talets amerikanska gospelkyrkor – en omistlig lisa för själen.

Frukost serveras från kl. 9 och filmen börjar 9.30 (går fint att ta med sig frukosten in i salongen). Filmen presenteras i samarbete med Göteborg Film Festival. Pris för hela kalaset: 80 kr.  Förboka gärna