Gå direkt till Nyheten (Varför inte en egen betongsugga?)

 1. Lidköpingsnytt.nu
 2. Måndag 24 februari 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Varför inte en egen betongsugga?

Publicerad tisdag, 08 oktober 2019, 14:30 av Björn Smitterberg

Det började i Visby med att så kallade betongsuggor utformades som bockar, tackor och lamm. Därefter stod samma teckningslärare för idén att utforma Stockholms betonglejon.

I dag föreslog Moderaterna i Samhällsbyggnadsnämnden att Lidköping ska utforma egna betongsuggor med ett eget symboliskt djur, kanske utformat av designer eller konstnärer.

– Vi använder ju betonghinder lite varstans. De här kanske kunde användas på gågator för att höja säkerheten, säger moderaten Christian Pousette.

Vänsterpartiet hade kraftiga invändningar, och fick majoriteten i nämnden med sig.

– Det är inte samhällsbyggnadsnämndens politiker som ska diskutera säkerhet av det här slaget, sa socialdemokraten Gustav Edvinsson.

Förslaget röstades ned, men moderaterna har chans att återkomma med förslaget till kommunstyrelsen eller kommunfullmäktige – även om inget är bestämt i dag.

3 kommentarer på “Varför inte en egen betongsugga?”

 1. Watchingeye skriver:

  Woow! Intressant förslag som skulle kunna symbolisera både kommun o den lokala tidsandan? Får jag ödmjukt föreslå en radda med strutsar i betong? Skulle dom ses målas i grönt kan det ju ge en touch av miljöengagemang med en solid känsla..

 2. RGR skriver:

  Jag fick lite inside-information om hur diskussionerna gick på det här mötet. Tydligen höll högern sin vanliga Monty Python-nivå…
  Skönt att höra att iaf något är som det alltid har varit!

 3. Villa är bäst skriver:

  Att gjuta små villa-spelare skulle ju vara det bästa. Dessutom vann vi ju SM-GULD 2018!!!

Kommentarerna är stängda