Gå direkt till Nyheten (Fråga på sommarförskolor: Var är barnen?)

 
 1. Lidköpingsnytt.nu
 2. 26 september 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Fråga på sommarförskolor: Var är barnen?

Publicerad tisdag, 08 oktober 2019, 15:18 av Björn Smitterberg

I sommar har fyra förskolor i Lidköping hållits öppna genom att personal flyttats om för att det alltid ska finnas platser. 200 barn hade anmälts av sina föräldrar.
Men vart fjärde barn uteblir. Det är alltså ett stort bortfall och det är inte helt klarlagt vad det beror på.

– Statistiskt skulle vi bara behöva tre förskolor på sommaren – men så kan vi inte resonera, säger Mario Melani, ordförande i Barn- och skolnämnden.

Det är faktiskt oklart vad detta beror på. Många tänkbara skäl finns och kanske är det alla tillsammans som skapar situationen; föräldrar tar ledigt några dagar, far- eller morföräldrar kommer och är barnvakter och några kanske får oväntad semester.

– Det är inte bra som det är, säger Mario Melani. Tänk bara hur mycket mat som beställs i onödan…

2 kommentarer på “Fråga på sommarförskolor: Var är barnen?”

 1. Sarah skriver:

  En sak som är bidragande är att vi som föräldrar måste skicka in tider till förskola/fritids i så tidigt skede där man ännu inte fått reda på sin semester utan måste gardera med ”extra veckor” ifall om att..
  Jag förstår såklart att det måste vara så för att det behövs planeras med personal osv, men det blir liksom en ond cirkel av det.

 2. Andreas skriver:

  När man börjar ny förskola så är det viktigt med minst två veckor inskolning, att inskolningen ska ta den tid det behöver för att samtliga ska vara nöjda. Vilket är superbra.

  Men så är det inte över sommaren Jag kände själv att det var ingen skön känsla att lämna barnen på en helt ny plats, nya lokaler, nya pedagoger, nya kompisar, enbart efter ett kort besök på någon slags öppet hus. Pedagogerna var också lika nya så de hade då vettiga saker att visa, prata om eftersom de själva inte visste hur lokalerna såg ut.

  I sommar kommer jag lämna in schema för de tider jag behöver men samtidigt försöka få till så barnen är där så lite som möjligt eftersom de inte trivs. Morföräldrar, farföräldrar, kusiner och kompisar kommer jag försöka nyttja så mycket som möjligt.

  Det kommer vara min anledning för att våra barn kommer utebli.

Kommentarerna är stängda