Gå direkt till Nyheten (Hört på stan: Sent och tidigt)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 29 september 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Hört på stan: Sent och tidigt

Publicerad fredag, 04 oktober 2019, 11:40 av Björn Smitterberg

Mycket arbete – och så friidrotts-VM – har präglat veckan. Friidrott är verkligen en TV-sport som har dramatik i varje sändning. Därför har det blivit lite sena kvällar. Men det jämnar ut sig, redaktören har stigit upp tidigare i stället.

Annars  – skall redaktören villigt erkänna – är han numer ganska svårflörtad när det gäller att titta på idrott.

Att hösten är här har väl inte undgått någon. Onsdagsmorgonen mötte redaktören säsongens första frost.
Redaktören vill dock inte undanhålla läsarna nedanstående bild som togs på torsdagseftermiddagen – mitt bland allt som ännu är grönt:

Så här års får man även se upp – och då menar redaktören ”se upp”. Det kommer nämligen vassa saker uppifrån en del träd. Kastanjer kan slå hål på huvudet och orsaka blodspillan.

John Hedins plats hör till Lidköpings mer okända platsnamn.
Men ändring pågår. Det kommer att bli fint till våren med planteringar och gott om sittplatser – en plats som saknar motsvarighet i Lidköping. Just nu pågår omdaningen av den del av torget som utgörs av Fabriksgatan. Gatan har stängts av för trafik, den öppnas igen men blir smal. De som arbetar med projektet vill fortsätta i etapper ned till Strandgatan. Flera soffor kan redan användas.

Men tyvärr ingår inte den här plats i bedömningen av årets Stadskärna. Den tycks ta slut på Torggatan ”som ska vara en trevlig väg mot stadskärnan. Ja, i veckan har det varit stormöte om Lidköpings centrum och möjligheterna att bli Årets Stadskärna 2021 som ju är ett jubileumsår för Lidköping. Rörstrandsområdet som helhet lämnas därhän trots att det nu satsas miljoner på att knyta an Rörstrandsområdet med kärnan av stan.

Så här formuleras tävlingen:
– Årets Stadskärna går till den stad som lyckats behålla och förnya centrum genom att ta ut svängarna.

Slutligen var det fritidsfiskaren som skulle ge sig ut på Vänern och på kajen stod en åskådare som undrade:
– Varför har du din bebis med dig?
– För att veta att i alla fall någon får napp…

– God helg

En kommentar på “Hört på stan: Sent och tidigt”

  1. Robert skriver:

    Varför inte passa på att stänga även Fabriksgatan helt för fordonstrafik och göra om den till cykelväg? Något som saknas mellan järnvägsbron och cykelbanan vid färgbutiken idag.

Kommentarerna är stängda