Gå direkt till Nyheten (Nya förslag till förändringar på sjukhuset i Lidköping
Vårdplatser flyttar till Skövde)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 28 november 2021

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Nya förslag till förändringar på sjukhuset i Lidköping
Vårdplatser flyttar till Skövde

Publicerad tisdag, 24 september 2019, 07:52 av Björn Smitterberg

På fredag sammanträder styrelsen för Skaraborgs sjukhus och då kommer sjukhusets ledning att redovisa nya förslag till förändringar som utreds och väntas bli aktuella för genomförande senare under hösten eller vintern. Bl a föreslås att sjukhuset i Lidköping ska få 11 färre vårdplatser på medicinska vårdavdelningarna, att ortopedin flyttar och de nuvarande lokalerna för ortopedin lämnas.
Uppdaterat med förtydligande från sjukhusledningen.

Inget av de förslag som nu bearbetas enligt rapporten till styrelsen är färdigutrett eller förhandlat. Det saknas konsekvensanalyser i de flesta fall.

Sjukhusledningen och sjukhusstyrelsen är i en prekär ekonomisk sits. Det föreslås att verksamheter slås samman för att uppnå ett bestämt antal vårdplatser på avdelningarna. En ny arbetsmodell bygger på sju vårdplatser per arbetslag på avdelningarna, och därför vill man ha 21 eller 28 platser.

Genom att sammanföra verksamheter skapas en ny vårdavdelning i rätt storlek. Den hittillsvarande ortopedin vill sjukhusledningen lämna – den är nämligen i behov av ombyggnad. I stället ska lokaler som hittills varit medicinsk vårdavdelning användas för ortopedi tillsammans med gastroneterologi. Detta är långt från färdigutrett och bygger på förändringar av medicinavdelningarna.

Men sjukhusledningen betonar att under hand som utredningarna pågår dyker nya förslag upp som gör att det kan bli ändringar även i det som nu rapporteras.

Förändringar finns även i strukturen för sjukhuset i Skövde. När det gäller Lidköpings-sjukhuset nämns inte några förändringar av verksamheter mer än lokalmässiga och att 11 vårdplatser totalt inom medicin går bort – men det blir fler sådana i Skövde.

1 Kommentar
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Ove Nordström
Gäst
Ove Nordström
24 september, 2019 05:12

Hur motiverar man att flytta kostnadseffektiva platser från Lidköping till betydligt dyrare i Skövde och sedan påstå att det är av besparingsskäl?