Gå direkt till Nyheten (Götenes kommunalråd kämpar för sin pappas förslag)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 08 april 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Götenes kommunalråd kämpar för sin pappas förslag

Publicerad tisdag, 24 september 2019, 13:27 av Redaktionen

Susanne Andersson (C) kämpar för sin pappas motion på partistämman som startar på torsdag i Karlstad. 800 motioner och 5 program ska debatteras och beslutas om av centerpartister från hela Sverige. Götene representeras bland annat av Susanne Andersson, kommunstyrelsens ordförande för Centerpartiet. Hon kommer att kämpa för sin pappa Ingvar Svenssons motion om Kronofogdens skyldigheter.

Förslaget i motionen lyder:” att kronofogdemyndigheten skall ha skyldighet att ge information till den skuldsatte om hur den bör gå tillväga så att skuldsumman inte ökar och hur de kan få hjälp med avbetalningsplan. Muntligt och skriftligt”. Partistyrelsen har föreslagit stämman att instämma i motionens intentioner och att Centerpartiet ska arbeta för att skuldsatta ska få information om vilken hjälp som finns för att dessa ska få ordning på sin ekonomi.

– Det är roligt att partistyrelsen uppskattar motionen men jag hoppas att stämman förstår den problematik som skuldsatta människor bemöter. De kan följa avbetalningsplanen men helt plötsligt får de reda på att skulden dubblerats!, berättar Ingvar Svensson.

– Det är oerhört tragiskt att människor i svåra situationer kan bli behandlade såhär, instämmer Susanne Andersson i ett pressmeddelande.
– Därför kommer jag på stämman yrka bifall till motionen då vi som parti behöver vara tydliga.