Gå direkt till Nyheten (Hört på stan: Kulturkommun)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 26 september 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Hört på stan: Kulturkommun

Publicerad fredag, 20 september 2019, 11:50 av Björn Smitterberg

Lidköping har nominerats bland flera kommuner att kunna bli Årets Kulturkommun 2020. Det vore något.

Lidköping som kulturkommun. Kanske överraskar det någon att Lidköping konkurrerar om titeln Årets Kulturkommun 2020. Men det överraskar inte redaktören som tycker att så många gör ett så förnämligt jobb med underhållning för tusentals på olika sätt – på scener, Folkets Hus, i konsthallar och bibliotek, museer, i föreningar och överallt. Det märks nästan varenda dag. Oavsett hur det går med den fina titeln så utdelar redaktören apelsinpris till alla som arrangerar så mycket. Finare pris har vi inte i Lidköpingsnytt så ta åt er alla, det är ni värda.

Kulturarbetet sker i konkurrens med ett mycket stort intresse för idrotter. Och sport hyllar vi gärna – också. Någon tycker förstås att Lidköpings kommun investerar för lite i kultur. Ja, det skulle utan tvivel behövas en riktig scen. Men det som finns utnyttjas väl och anpassat. Och anledningen till att kulturen inte får så mycket intresse i investeringar är att kulturlokaler ofta är hyrda – medan sportanläggningar ägs av kommunen.

Redaktören var och såg Downton Abbey på Folkan i fredags. Redaktören insåg snabbt hur trångbodd han är, och inget tjänstefolk. Livet är hårt.

Egentligen borde redaktören dela ut ytterligare ett apelsinpris i dag, det skulle i så fall gå till de som jobbar med Lidköpings nya lekplatser. I veckan var redaktören på invigning i Saleby – det är en ny höjdare. Gamla trasiga lekplatser tas bort. Det är bra, och snyggt blir det.

Den här helgen blir det bilfritt i centrala Lidköping. Från och med i eftermiddag. Den förvirrade redaktören tog ju fel på vecka förra krönikan. Så är det med gamla huvuden.

Men en sak har redaktören svårt förstå: Hur tänkte man här:

Bilden är tagen vid Alebäcksrondellen, från Skarahållet där den nya infarten ska byggas till reningsverk och elstation Ängen.
Fråga till den som vet? Varför två filer från Skarahållet mot Lidköping? Här räcker väl med en fil från Skarahållet och en fil från nya 44:an? Det skulle ge jämnare flöde för båda – inte minst när nu Skararondellen byggs om.

Nu blir det inte mer i dag. God helg.

 

En kommentar på “Hört på stan: Kulturkommun”

  1. Nisse skriver:

    En annan spaning – ska bli kul och se hur politiken utvecklar sig nu när Almedalen flyttat till Tel Aviv… för ni fattar att det här är det bästa som hänt sen näringslivet tog över på Gotland?!?

Kommentarerna är stängda