Gå direkt till Nyheten (Höststart för konsertföreningen; Gränsöverskridande i Kylandersalen)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 25 maj 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Höststart för konsertföreningen; Gränsöverskridande i Kylandersalen

Publicerad tisdag, 17 september 2019, 16:41 av - Inskickat material

Lidköpings konsertförening inleder höstsäsongen med en gränsöverskridande konsert i Kylandersalen – Musikskolan på lördag. Då kommer Duo Naranjo – Weurlander på besök till Lidköping som ett led i duons turné genom Sverige.

Duon består av Tania Naranjo piano och Minna Weurlander accordeon.

Tania Naranjo växte upp i Santiago i Chile där hon i tidig ålder utvecklade en stark passion för det klassiska pianot och den chilenska folkmusiken. Hon är numera sedan många år bosatt i Sverige och uppträder som solist och kompositör på såväl klassiska som på jazzmusik- och världsmusikscener. Hon har framträtt på många scener världen över vid solokonserter och i olika ensembler och även med symfoniorkestrar. Tania har även samarbetat med dans-teaterkompanier & filmproduktioner.

Minna Weurlander, som är solo-accordeonist och kompositör, är född och uppvuxen i Finland. Minna är utbildad vid Sibelius-Akademin i Helsingfors. Hon har en bred musikalisk  verksamhet, som omfattar samarbeten med både symfoniorkestrar och stråkkvartetter. Även Minna har samarbetat med såväl som i dans-, teater-, opera- och filmsammanhang, samt turnerat världen över med Duo Naranjo-Weurlander.

Det är en rutinerad duo som gästar Lidköping. De har spelat tillsammans i c:a tio år, har släppt två album och turnerat både i Sverige och utomlands. Duon har skrivit musik på beställning för bl.a. Sveriges Radio och Vilnius String Quartet, fått nomineringar och priser för sin musik och sitt framförande.

Detta blir en konsert med två virtuoser på sina respektive instrument och deras bakgrund i de båda kulturerna i Chile och Finland borgar för att det blir ett laddat musikaliskt möte.
_____________________________
Musikskolans Kylandersal lördag 17.

– Gunnar Erstorp, Lidköpings Konsertförening