Gå direkt till Nyheten (Diakonins månad med inriktning på psykisk ohälsa)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 27 oktober 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Diakonins månad med inriktning på psykisk ohälsa

Publicerad måndag, 16 september 2019, 18:26 av - Inskickat material

September är ”Diakonins månad” i Svenska kyrkan. Årets tema lyfter det faktum att psykisk ohälsa bland äldre ökar. Bl a samlas livsberättelser in som visar hur det är att leva med psykisk ohälsa, eller nära någon som är drabbad.

– Svenska kyrkan kan ge stöd genom samtal och genom kyrkans verksamhet kan ensamhet och isolering brytas. Vi behöver alla lära oss mer om vad psykisk ohälsa innebär för att bemöta varandra på ett gott sätt. Välkommen att ta del av följande arrangemang och gudstjänster som har temat i fokus, skriver Lidköpings och Sunnersbergs församlingar i ett pressmeddelande.

Här är något om kommande program:

23/9: Öppen dörr, Nicolaigården (Södra Kyrkogatan 8), 14.00. ”Psykisk ohälsa bland äldre – att ingjuta hopp”, föreläsning av Jessica Larsson och Birgitta Johansson från vuxenpsykiatrin i Lidköping. Anita och Per Olausson, sång och musik. Församlingarnas diakoner och diakoniassistenter.

24/9: Veckomässa i S:ta Maria kyrka, 17.00, Catrine Lundberg, Lars Tivemo

26/9: Musikgudstjänst i Otterstads kyrka, 19.00. Musik, sång och livsberättelser, Anita och Per Olausson, Sophia Sahrin Granevik

29/9: Gudstjänst i S:t Sigfrids kyrka, 17.00, Clara Linderland, Mats Bengtsson

____________________
Mer information om Diakonins månad hittar finns på hemsidorna:

www.lidkopingsforsamling.se

www.svenskakyrkan.se/sunnersberg

Foto: pixaby.com