Gå direkt till Nyheten (Miljarder investeras i pappersbruk i Mariestad)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 22 mars 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Miljarder investeras i pappersbruk i Mariestad

Publicerad torsdag, 12 september 2019, 14:31 av Björn Smitterberg

Metsä Tissue, som ingår i Metsä Group, har som en del av utvecklingsprogrammet Future Mill ansökt om ett nytt miljötillstånd i Mariestad. Under den första fasen handlar det om ny mjukpappersmaskin, ett automatiserat lager och en kontorsbyggnad på pappersbruket i Mariestad. Den potentiella investeringen under den första fasen beräknas till cirka 230 miljoner euro – cirka 2,5 miljarder kronor.

Utvecklingsprogrammet syftar till att öka den långsiktiga industriella effektivitet och miljöprestanda hos mjukpappersverksamheten. I linje med moderbolagets mål siktar Metsä Tissue även mot att få helt fossilfria pappersbruk till 2030. Att förbättra produktkvaliteten och säkerställa tillgängliga på högklassigt mjukpapper ingår också i programmet.

___________________ Läs mer på företagets hemsida – Klicka