Gå direkt till Nyheten (”Thun Venern” döps mitt i Stockholm)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 08 juli 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

”Thun Venern” döps mitt i Stockholm

Publicerad tisdag, 10 september 2019, 16:03 av Björn Smitterberg

Under onsdagen kommer Thunvrederierna att låta ett av sina senaste fartyg döpas mitt i Stockholm, vid Skeppsbron.

Så här skriver Thunbolaget bl a i sitt pressmeddelande:

Thun Tankers klimatsmarta produkttanker ”Thun Venern”, som är designat för att göra ett så litet avtryck på miljön som möjligt, ligger på onsdagen vid Skeppsbron. Fartyget kommer att döpas här kl 12.

”Thun Venern” som drivs med biogas eller naturgas, ligger under dagen vid Skeppsbron i Stockholm. Gudmor till fartyget blir riksdagsledamoten Anna-Caren Sätherberg.

”Thun Venern” är ett av sex svenskflaggade systerfartyg som levererats till de svenska rederierna Thun Tankers, Furetank och Älvtank – samtliga rederier samarbetar inom nätverket Gothia Tanker Alliance.

Fartygen har designats i syfte att bli världens mest miljövänliga tankfartyg. Med totalt tretton fartyg som kan drivas med biogas eller naturgas är rederierna som samarbetar inom Gothia Tanker Alliance ledande i utvecklingen mot en hållbar sjöfart.

– ”Thun Venern” har byggts med den absolut senaste designen för att möta och överträffa nuvarande och kommande miljöregleringar. Thun Venern uppfyller höga krav på säkerhet och effektivitet med en mycket låg miljöpåverkan och drivs med biogas eller naturgas, säger Johan Källsson, VD, Erik Thun AB.