Gå direkt till Nyheten (Lidköpingsryttare får stipendie för utbildning i Holland)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. Söndag 26 januari 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Lidköpingsryttare får stipendie för utbildning i Holland

Publicerad tisdag, 10 september 2019, 14:11 av - Inskickat material

Erasmusstipendie för utlandsstudier till Thea Filipsson Lidköpings Ridklubb

Thea Filipsson har valt att satsa på sin sport hon tävlar fälttävlan som är ridsportens tuffaste gren. Sedan ett år tillbaka är hon NIU student  på Kungsbacka Ridgymnasium. Det innebär att hon är helinackorderad på skolan tillsammans med egna hästen Sweet Celine.

Thea har ridit sedan tre års ålder, tävlat sedan hon var sju och har hunnit med att utbilda flertalet ponnyer och hjälpa andra att rida in hästar. Med fina vitsord från såväl kunder, tränare och skola blev hon nominerad stipendiat till EU programmet Erasmus + där skolan har samarbete med ett flertal utländska kvalitetsföretag inom ridsport.

I måndags kom antagningsbeskedet att få komma till  Dreeling Sporthorses i Holland, som i första hand utbildar unga hästar till hopphästar som säljs vidare till världens toppryttare.

Redan den 30 september går flyget till Amsterdam för transport till den lilla byn Heeze där hon skall stanna en månad för att lära sig mer om hur man tar fram hopphästar till världseliten.

EU programmet Erasmus+ är skapat för ungdomar som är intresserade av att möta ett annat lands kultur, arbetsmiljö och arbetskultur. Att praktisera utomlands stärker elevernas anställningsbarhet i framtiden.