Gå direkt till Nyheten (Gemensam satsning för att få saker att hända i miljöfrågan)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 18 september 2019
  1. Dagens namn:
  2. Orvar
  3. I morgon:
  4. Fredrika

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Gemensam satsning för att få saker att hända i miljöfrågan

Publicerad tisdag, 10 september 2019, 12:16 av Björn Smitterberg

– Vi står ju bara och stampar, det blir inte minskade utsläpp i Lidköping…
Nu går FN-föreningen i Lidköping, Naturskyddsföreningen i Lidköping, Folkets Hus, Vänermuseet, kommunen och inte minst ungdomar i Lidköping samman för att i Greta Thunbergs anda göra en manifestation. Alla får vara med i Folkets Hus och på Stenportsplatsen fredagseftermiddagen den 27 september.

Naturskyddsföreningens Kent Boström, Folketshusföreningens Annacarin Öman, Ung i Lidköpings Anna Gunnarsson, FN-föreningens Agne Gustafsson och kommunens Lisa Gustafsson har tagit initiativ – men alla får vara med, även med egna programpunkter. 

Det blir ingen strejk, men en manifestation för alla att delta i. Det är Greta Thunbergs budskap som är grunden, samtidigt som gruppen tycker det går för trögt med hållbarheten och klimathänsynen i Lidköpingstrakten.

Bl a samlas nu varor int till en loppmarknad på fredagseftermiddagen den 27 september. Den övergår klockan 16 i en auktion. Alla pengar ska gå till VI-skogen där det planteras träd efter träd sedan flera tiotals år för att binda koldioxid.

Inne i Folkets Hus blir det flera utställningar och programpunkter. FN-föreningen har bjudit in en person som bor i Indusdalen i Pakistan – en trakt som snart är obeboelig för människor. Naturskyddsföreningen kommer att berätta om ängsmark (viktigt för grundvatten) och om biosfärområdets hållbarhetsarbete, Folkan kommer att visa filmer med anknytning till dagens ämne, Lidköpings kommun skall berätta om renhållningsarbetet och dess förnyelse, samt för barnen visa en spritt ny sopbil, Ung i Lidköping har låtit unga komma med idéer och förslag till en liten idébank om miljöarbete, och den banken kommer att visas här.

Det är sålunda inte begränsat till den arrangerande gruppen att delta – utan alla.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *