Gå direkt till Nyheten (Barnens bästa – och sopigaste – lördag)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. Söndag 26 januari 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Barnens bästa – och sopigaste – lördag

Publicerad tisdag, 10 september 2019, 18:39 av - Inskickat material

Pyssel, pannkakor och familjeföreställning.
På lördag är det dags för höstens första upplaga av Barnens bästa lördag på Lidköpings Folkets Hus.
På scenen denna lördag ser vi svängiga familjemusikalen Det stora sopäventyret.
Hopp och lust är kanske inget vi direkt förknippar med ord som sopor och skräp, men på lördag får vi veta bättre. Efter ett par timmar med återbrukspyssel och pannkaksbuffé möter vi vännerna Pricksan, Labbe och Mulle som ger sig ut på en äventyrlig camping i sin luftballong. Här möts vi av allt annat än en vacker naturupplevelse när luftballongen havererar i Vithavet där sopbergen växer och djuren behöver hjälp.

Som tur är har vännerna mycket mod och uppfinningsrikedom och de ger inte upp när de möter motgångar. De dansar, sjunger och allt slutar i en sorteringsfinal tillsammans med publiken.

Föreställningen passar en 4-åring likväl en 9-åring.

– Det känns väldigt kul att nå ut till barn i Sveriges alla hörn och förhoppningsvis ge hopp om framtiden och inspirera med en spännande saga, riktigt bra musikalnummer och ett viktigt budskap, säger Mette Geiger Fischer, koreograf och initiativtagare till föreställningen.

I samband med föreställningen finns också möjlighet att besöka Skräplabbet. Skräplabbet är en satsning från Håll Sverige Rent som syftar till att lära barn och unga om nedskräpning. Skräplabbet är utställningen där barnen får upptäcka och utforska allt som handlar om nedskräpning, samt lära sig om vad man kan göra för att minska den.

– Det är fantastiskt att se barnen när de upptäcker skräpfakta i utställningen. På ett lekfullt sätt hoppas vi att vi etablerar goda vanor som kan vara en livstid, säger Johanna Ragnartz, vid Håll Sverige Rent.

Medverkande: Therese Frimansson, Mette Geiger Fischer och Karl Noremo
Kostym/scenografi, koreografi och idé: Mette Geiger Fischer
Manus och sångtexter: Gunilla Bergerham
Musik och sångarrangemang: Ceca Wadstein
Musikproduktion: Jan Radesjö
Teknik och ljussättning: Niklas Fischer
Regi-öga: Charlotte Zettergren
Det stora sopäventyret presenteras av Folkets Hus och Parker i samarbete med Geiger Fischer Productions och Stiftelsen Håll Sverige Rent.

__________________
Pressmeddelande