Gå direkt till Nyheten (En av veckans nya på Folkets Hus: Nya filmen om Hasse & Tage)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. Fredag 28 februari 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

En av veckans nya på Folkets Hus: Nya filmen om Hasse & Tage

Publicerad fredag, 06 september 2019, 00:22 av Redaktionen

Här är de nya filmer som kommer upp på repertoaren för Folkets Hus.
En ny biograf har skapats på Stenportsplatsen utanför – ta med något att sitta på och något att hålla värmen med!

Hasse & Tage – en kärlekshistoria
Hasse och Tage var världens bästa vänner i över 30 år. Som komikerduo förenade de högerspöken och anarkister i skratt. Deras filmer, revyer, sånger och böcker påverkade en hel nation och var limmet som höll ihop folkhemmet. När Tage dör i förtid förlorar hans barn en pappa, Hasse en fadersfigur och hela Sverige en landsfader. Och när Olof Palme dör bara månader efter Tage börjar det svenska folkhemmet falla i bitar.
Barntillåten
Språk: Svenska, svensk text
Genre: Dokumentär
Regissör: Jane Magnusson
Trailer

Wild Rose
Unga, upproriska Rose-Lynn har aldrig velat något annat än att sjunga, men hittills har hon bara uppträtt på små lokala scener. Hon brinner för den råa country som består av tre ackord och sanningen om livet, men vägen från Glasgow till Nashville är lång – speciellt för en arbetartjej som klarat av ett fängelsestraff och som blev mamma redan i tonåren. Medan Rose-Lynn jagar framgången söker hennes två barn trygghet hos hennes egen mamma Marion, som tagit sina snytingar och ser mer realistiskt på tillvaron. Genom ett städjobb får Rose-Lynn kontakter som kan leda till en sångkarriär på allvar. Nu satsar hon allt, men vad är hon beredd att förlora på vägen?
Från 7 år
Språk: Engelska, svensk text
Genre: Drama, musik
Regissör: Tom Harper
Trailer

På fredag kväll körs den nya utomhusbiovagnen ut för att visa Bohemian Rhapsody på Stenportsplatsen. Visningen inleds med en kortfilm i urval av Göteborg Film Festival. Serveringstältet slår upp portarna kl. 19.