Gå direkt till Nyheten (”Hänsyn till miljö och hälsa viktigare en snabbt bygge av fotbollsplan”)

 
 1. Lidköpingsnytt.nu
 2. 26 februari 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

”Hänsyn till miljö och hälsa viktigare en snabbt bygge av fotbollsplan”

Publicerad torsdag, 05 september 2019, 18:54 av Björn Smitterberg

Förslaget till politikerna i Kultur & Fritidsnämnden (KFN) vid mötet i dag var att förvaltningens tjänstemän skyndsamt skulle utarbeta ett förslag till beslut om att anlägga en ny fotbollsplan med konstgräs i Lidköping. Det förslaget ändrades, då Liberaler och Moderater hellre vill ha rätt beslut än ett snabbt beslut.

Nämndens politiker enades om att skärpa kraven på att den nya planen skall vara miljövänlig. Konstgräs har fått lite mörka skuggor efter kritik om mikroplaster och att det fastnar på kläder och skor och genom tvättmaskinerna kommer ut i Vänern.

Lite bisarrt i sammanhanget: Pengar finns till planen, och snart ett förslag till beslut. Men ingen vet var den ska ligga. Att utan vidare lägga planen på Ågårdsområdet väcker inte stor entusiasm i den här nämnden.

– För min del är det viktigare att vi tar rätt beslut än att vi tar ett snabbt beslut, sa Johan Arelid, Liberal, vid pressinformationen efter mötet. Och han fick stöd genom blockgränserna.

Den nya planen skall användas i stället för den vid Framnäs. Den planen värms visserligen med energi som skulle räcka till uppvärmning av mer än tio villor, men spelarna tycker ändå det är för kallt här.

Politikerna beslutade i dag också att något justera kostnaden för att hyra anläggningar. Priserna för bad höjdes – ett vanligt badhusbesök kommer att höjas från 50 till 60 kronor.

2 kommentarer på “”Hänsyn till miljö och hälsa viktigare en snabbt bygge av fotbollsplan””

 1. Japp skriver:

  Att höja från 50 till 60 kronor på lidköpings badhus är rena skämtet, ännu en anledning att åka till vara badhus

 2. Jim_Ljung skriver:

  Japp.. O De blir billigare då ?
  Kan ju hända att det också finns ÄNNU billigare badanläggningar i Indien?
  eller?

Kommentarerna är stängda