Gå direkt till Nyheten (Begär utökad kommunal omorganisation)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 07 juli 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Begär utökad kommunal omorganisation

Publicerad onsdag, 04 september 2019, 13:30 av Björn Smitterberg

Uppdaterat: Vänsterpartiet har eget förslag

Den nya organisation som den politiska majoriteten i Lidköpings kommun gett direktiv om – där bl a alla kommunens fastigheter samlas i en serviceförvaltning – räcker inte. Det anser Moderaterna och Liberalerna i ett yrkande som i dag lämnas i kommunstyrelsen.

Kommunstyrelsen ska i dag behandla det direktiv som socialdemokrater, centerpartister, miljöpartister och kristdemokrater enats om tidigare – nämligen att se över delar av kommunens organisation. Främst berör det Samhällsbyggnadsförvaltningen, fastighetsskötsel, gator och parker.

Moderater och liberaler föreslår i dag att även Kultur- och fritidsnämndens verksamhet ska ses över.

Den nya förvaltningen Service föreslås lyda under kommunstyrelsen – men här vill (M) och (L) att en egen nämnd skall styra, samt att politiker från alla kommunfullmäktiges partier skall få vara med i en organisationsöversyn.

Under eftermiddagen har kommunstyrelsen presskonferens och då får omvärlden veta hur det går med förslagen till omorganisation.

Uppdaterat: Under eftermiddagen rapporterades att även  Vänsterpartiet vill ha utökad översyn av organisationen. I stort sett ställs samma förslag som Moderater och Liberaler tidigare lagt, och Vänsterpartiet ställer sig bakom det förslaget med vissa tillägg.