Gå direkt till Nyheten (Balans i äldreomsorgen – ny avdelning öppnas inte)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 07 juli 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Balans i äldreomsorgen – ny avdelning öppnas inte

Publicerad onsdag, 04 september 2019, 17:36 av Björn Smitterberg

Vård- och omsorgsnämnden hade på eftermiddagen i dag ett arbetsmöte med många olika punkter som var av mer administrativ karaktär. Men en uppgift som framkom är att när det ombyggda och moderniserade Tolsjöhemmet blir helt klart senare i år kommer en avdelning för tio personer inte att  öppna,

Anledningen är att efterfrågan på platser är i stort sett i balans med efterfrågan. Lidköpings kommun har cirka 380 platser i äldreomsorgen och demensomsorgen.

Just nu är kön 6 personer.

– Därför avvaktar vi med en avdelning på Tolsjöhemmet, säger Lena Blomgren, (S), Maj Ader , (Kd), och Per-Gunnar Lindahl, (M), med en mun. Enigheten i nämnden är nämligen mycket stor, och det är ovanligt med voteringar i vård- och omsorgsnämnden.