Gå direkt till Nyheten (Stort intresse för bibliotekets föreläsningar
Höstens program klart)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. Fredag 28 februari 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Stort intresse för bibliotekets föreläsningar
Höstens program klart

Publicerad måndag, 02 september 2019, 12:49 av Björn Smitterberg

Det blir mer än fullt upp för bibliotekets kvällar med föredrag, underhållning och spännande möten under höstterminen. Nu räcker inte onsdagskvällarna till. Lördagarna är i stor utsträckning tagits till för familjeunderhållning, så tisdagar och torsdagar blir allt mer ”bibliotekskvällar”.

Inte minst är det bibliotekets besökare som föreslagit programpunkter.

Lidköpingsnytt kommer som vanligt att presentera programpunkterna en eller ett par dagar i förväg, och i korthet under Mötesplatsen (uppdateras under måndagen med bibliotekets program).

Två familjelördagar bli det. Den ena infaller i slutet av september – med allt från sagostund, workshop i Konsthallen, verksamheter i Föreningsarkivet och det kommer en barnteater. En annan strax före jul och då blir det jultema tvärsigenom.

Flera av Pride-veckans programpunkter kommer att genomföras på bibliotek. Se program för detta här – klicka. Den veckan har ju redan inletts så smått.

På lördag blir det en hel del aktiviteter där biblioteket är inblandat. Det är Folkhälsodagen med Må Bra-tema och då blir det aktiviteter både ute och inne. Vid biblioteket erbjuder bl a Lidköpings folkdansare klassiska danser till modern musik. Ett sagotält sätts upp där det kommer att finnas sagor.

Kommande vecka blir intensiv. Biblioteket samarbetar med föreningar och studieförbund och tillsammans med egen verksamhet ger det näranog evenemang varje dag.

På måndag eftermiddag kommer Anna Lokrantz, författare och förläggare, till ”Efterrätten”.
På onsdag kommer Kristina Paltén, författare som bestämde sig för att lära sig mer om Iran. Hon tog en lång lång promenad tvärsigenom landet och mötte människor. Om detta har hon skrivit boken ”Den rädda löparen”.
På torsdag arrangerar FN-föreningen ett möte med Doktor Astrid Lobo Gajiwala, läkare och teolog m m i Indien som kommer att föreläsa om kvinnor i Indien. Det blir på engelska.

Till allt detta kommer även språk-caféer, filmvisningar m m.