Gå direkt till Nyheten (De nya filmerna på Folkets Hus)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. Fredag 28 februari 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

De nya filmerna på Folkets Hus

Publicerad fredag, 30 augusti 2019, 09:00 av Redaktionen

Om att som journalister bli fängslade i Etiopien handar en svensk film som är med på repertoaren från och med i dag på Folkets Hus. Klicka in och läs om de nya filmerna.Det handlar om skräckfilmer och även ett drama om ett centrum för hemlösa kvinnor och socialarbetares uppfinningsrikedom.

Toy Story 4
Woody har alltid känt sig säker på var han hör hemma och att hans viktigaste uppgift är att ta hand om sitt barn, vare sig det är Andy eller Bonnie. Men när Bonnie skaffar sig en ny, mycket motvillig leksak som kallas Gaffe, börjar en äventyrsresa tillsammans med gamla och nya vänner som kommer att visa Woody hur stor världen kan vara för en leksak.
Från 7 år
Språk: Engelska, svensk text/Svenska (dubbad)
Genre: Animerat, familj, komedi
Trailer

438 dagar
Gustaf Skarsgård och Matias Varela som journalisterna Martin Schibbye och Johan Persson sätter allt på spel när de korsar gränsen mellan Somalia och Etiopien. De vill undersöka hur jakten på olja drabbar befolkningen och med egna ögon ta reda på sanningen. Fem dygn senare ligger de skjutna i öknen och en annan historia tar sin början.
Från 15 år
Språk: Svenska, engelska – svensk text
Genre: Drama
Trailer

Edie
Åttiotreåriga Edie tycker inte att det finns något som heter “för sent”. Så hon lämnar sitt gamla liv och pratet om ålderdomshemmet, packar sin vandringsryggsäck och ger sig ut på det äventyr som hon aldrig tog sig för när hon var yngre: att bestiga det mäktiga berget Mount Suilven i Skottland.
Barntillåten
Språk: Engelska, svensk text
Genre: Drama
Trailer

The Dead Don’t Die
I den sömniga småstaden Centerville står något inte riktigt rätt till. Månen är extra stor, dygnets timmar blir oförutsägbara och djur börjar uppvisa ovanliga beteenden. Ingen vet riktigt varför. Nyhetsrapporterna är läskiga och forskare börjar bli oroliga. Men ingen förutser de märkligaste och farligaste konsekvenserna som snart kommer att börja plåga Centerville. De döda stiger upp från sina gravar och attackerar de levande – och medborgarna i staden måste slåss för sin överlevnad.
15 år
Språk: Engelska, svensk text
Genre: Skräck, komedi
Trailer

De osynliga
Ett center för hemlösa kvinnor tvingas stänga med kort varsel när kommunen ska spara pengar. Nu gäller det för socialarbetarna som driver centret att på tre månader hjälpa kvinnorna tillbaka in i samhället. För att lyckas skyr de inga medel. De utnyttjar skrupelfritt alla upptänkliga kontakter, förfalskar, hittar på och ljuger friskt. Allt är tillåtet!
Barntillåten
Språk: Franska, svensk text
Genre: Drama
Trailer

Det 2 – smygpremiär!
Tjugosju år efter händelserna under sommaren 1989 kommer Det tillbaka. Losers Club håller sitt löfte och återvänder till Derry för att sätta stopp för ondskan en gång för alla, men vad de inte vet är att Det den här gången är både starkare och grymmare än någonsin.
Från 15 år
Språk: Engelska, svensk text
Genre: Skräck
Trailer

————————–
Material från Folkets Hus