Gå direkt till Nyheten (Skruvad svart humor i korsstygn till Lidköpings Folkets Hus)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. Fredag 28 februari 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Skruvad svart humor i korsstygn till Lidköpings Folkets Hus

Publicerad torsdag, 29 augusti 2019, 09:18 av - Inskickat material

Hon säger att de flesta som roas av hennes broderier troligen är personer som själva har en tendens till oro, ångest och depression.
Idag är vi cirka trettioniotusen oroliga själar som längtar efter nästa bild Gisela Ståle lägger ut på sitt instagramkonto.
Skruvad svart humor stilla förmedlad med bomullsgarn. Från och med nu på fredag 30 augusti kan vi se dem på riktigt. Ett 60-tal utvalda käftsmällar i korsstygn i Folkets Hus och Parkers vandringsutställning
gör halt i Lidköpings Folkets Hus.

Historien om broderauttexten startade med en sjukskrivning. Läraren Gisela Ståle från Malmö hade gått rakt in i den omtalade väggen. Trött och ledsen sökte hon en hobby utan krav, något att sätta händerna i. Hon köpte ett broderikit och trädde nålen med de färger som instruktionerna angav. Men blommönstren blev snart trista och Gisela började brodera ut sina egna texter. Första broderiet löd ”Träl res dig” i glada färger.

Efter en tid låg en hög av smarta, svarta, råa och roliga broderier ute på hennes nystartade konto. Kontot med de broderade budskapen blev snabbt virala. ”Jag tänker på dig, på att du är dum i huvudet”, ”Självbild sökes gärna positiv men inget krav”, ”Bautamycket pengar flyter in i mitt liv i överflöd i evighet amen”, ”Nejsan”.

…nära nog varje vecka skickar Gisela en vänlig hälsning till alla sina följare. Inspirationen hittar hon i sin vardag, ett helt vanligt liv som känns igen av många.

– Det går nog inte att missa att jag är mamma, har växt upp på landet, har en släng av social fobi och att min livssyn emellanåt är mer mörk än ljus, säger Gisela när hon försöker sammanfatta sitt pågående verk, med så många rätt i tiden.

Utmattning, broderi och sociala medier är alla högst moderna fenomen.

Utställningen Brodera ut texten, som visas i och av Lidköpings Folkets Hus i samarbete med NBV Väst, öppnar med en broderiworkshop där deltagarna inspireras att upptäcka broderiet. Workshopen leds av Pian Bates, Lidköpings broderiförening.

_____________________
Utställningen pågår 30 augusti-14 september 2019.