Gå direkt till Nyheten (Power Big Meet i Lidköping 2020)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 03 juni 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Power Big Meet i Lidköping 2020

Publicerad onsdag, 28 augusti 2019, 22:22 av Björn Smitterberg

Enligt uppgift på hemsidan för ACCS kommer Power Big Meet åter att genomföras i Lidköping. Det blir den första helgen i juli och Hovbyfältet kommer att användas.

ACCS är arrangerande förening och organiserar personer med intresse för amerikanska bilar.

10 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Ove Nordström
Gäst
Ove Nordström
29 augusti, 2019 10:54

Kul!

BoH
Gäst
BoH
30 augusti, 2019 10:02

En ljuspunkt i livet för bilgalningar, verkligen nåt att se fram emot.

Marie Murray Boström
Gäst
Marie Murray Boström
30 augusti, 2019 12:36

Läst att Lidköpings kommun skrivit ett 5-års kontrakt med arrangören för PBM, så ni som bor i innerstaden lär få stå ut med avgaser i form av CO2 utsläpp och buller från dessa i övrigt tjusiga bilar ytterligare i några år. Roligt för dem som enbart ser de välputsade bilarna, mindre roligt för oss som oroar oss för klimatet och den globala uppvärmningen.

Ove Nordström
Gäst
Ove Nordström
31 augusti, 2019 05:55

@Marie Murray, och det gör stor skillnad för klimatet om de kör i Västerås istället för Lidköping då?

Marie Murray Boström
Gäst
Marie Murray Boström
1 september, 2019 12:21

Ove, ingen skillnad alls, eller hur! Men för klimatets skull, vore det inte fel att dra ner litet på dylika events som släpper ut mer CO2 än vanligt. Någonstans får man väl börja och anpassa sig, om vi inte ska förlora kampen mot den globala uppvärmningen som också drabbar vårt land, tro det eller inte, men så är det.

Ove Nordström
Gäst
Ove Nordström
1 september, 2019 09:45

@Marie Murray, om du tror att du kan slå dig för bröstet och säga att du räddat världen som fick stopp på PBM i Lidköping så är du nog mer än lovligt naiv.
Hur är det med alla tut-bingo evanemang under sommaren. Varför reagerar du inte på dem. Åtskilligt mer utsläpp än detta enstaka PBM.
Nej du är inte trovärdig på något sätt när du påstår att det är för klimatets skull. Säg som det är istället att du helt enkelt ogillar arrangemanget. Ynkligt!

LOdén
Gäst
LOdén
3 september, 2019 10:18

Tänk vad vi skulle spara på miljön om vi avstod att fira jul ett år. Fast DET tror jag inte man är så intresserad av. Det är ju ”mysigt”. Frossa i mat och ta bilen hit och dit. Hugg gärna ner hela skogen för julklappspapperet och granen som ska dra ström hela tiden. Kasta sten i glashus…….

Else-Britt Sjøgren
Gäst
Else-Britt Sjøgren
3 september, 2019 02:31

@Marie Murray det ær inte utslæppen från gamla bilar som ær den størsta boven i klimatpåverkan…utan det ær produktionen av nya bilar, særskilt elbilar som står før de størsta utslæppen. Redan innan en ny elbil har rullat en meter så har den slæppt ut mer C02 æn en dieselbil på 25 000 mil!!! Så våra gamla bensinslukare ær rena rama miljøbilen i jæmførelse!

RGR
Gäst
RGR
4 september, 2019 08:13

Det är sant att massbilismen är i längden ohållbar, men avgaserna från PBM är helt obetydliga i sammanhanget. Det finns då betydligt viktigare saker att ta itu med, som t.ex. att kämpa för utbyggd kollektivtrafik.

Robert
Gäst
Robert
4 september, 2019 11:50

Kritiken har väl knappast med hur obetydliga eller små mängder PBMs utsläpp är i förhållande till något annat. Det handlar väl ändå om hur oerhört onödiga utsläpp det är. Här kommer, ur miljösynpunkt, några av världshistoriens sämsta förbränningsmotorer och lattjar runt varv efter varv i stan helt utan syfte. Jag kan trots mitt ointresse för bilar, förstå att det finns bilintresserade människor som vill visa upp sina gamla fordon. Men måste de röra på sig? Kan inte de som vill titta på dem, ta sig ut till Hovby där de står med motorn avstängd?

Det är lätt att som äldre kränkt man sitta och tycka att klimatet inte är ert problem när livet närmar sig slutet. Men jag har många år kvar, precis som mina barn och framtida barnbarn. De sistnämnda kommer undra varför vi inte gjorde något medans det fortfarande gick. Vad svarar man då?