Gå direkt till Nyheten (Kräver att barn- och elevombudsmannen avvecklas)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 18 juni 2021

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Kräver att barn- och elevombudsmannen avvecklas

Publicerad onsdag, 28 augusti 2019, 22:32 av Redaktionen

Förra veckan var Liberalernas skolpolitiska talesperson Roger Haddad i Lidköping och informerades bl a om det ärende som kan hamna i Högsta domstolen om en lärare och en elev som vägrade lyda – en händelse på en Lidköpingsskola.
Haddad är mycket kritisk mot funktionen BEO och vill att den avvecklas snarast.

Liberalernas Roger Haddad, som även är vice ordförande i utbildningsutskottet noterade idag att regeringen går ut redan nu innan svaret på interpellationen ska lämnas imorgon i kammaren om Lberalernas kritik mot barn-och elevombudet.

-Vi har krävt att funktionen avvecklas omgående i sin nuvarande form, att Skolinspektionens uppdrag renodlas och förtydligas samt att skollagen skärps kring lärarnas befogenheter säger Roger Haddad.

-Det är uppenbart att vår intensiva kritik mot regeringens hantering av det här ärendet börjar ge resultat. Det är viktigt att regeringen backar. I februari svarade ministern mig att hon inte vill vidta några åtgärder, i uttalandet i media som är ett svar på min interpellation säger ministern i nu att regeringen vill se över BEOs uppdrag, detta är en viktig seger för Liberalerna men inte minst en viktig signal till lärarkåren, menar Roger Haddad (L).

-Det är lärarna som ska bestämma i klassrummet inte elever eller föräldrar, det är läraren som också ska leda det pedagogiska arbetet. Det måste vara glasklart. Men vi måste också komma ifrån den överdrivna anmälnings-och bedömningskultur som etablerats under den nuvarande beo vid Skolinspektionen, säger Roger Haddad (L) i en kommentar inför torsdagens debatt.
_______________
Pressmeddelande från Liberalerna