Gå direkt till Nyheten (75 poliser rekryteras för satsning på utsatta brottsoffer)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. Tisdag 25 februari 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

75 poliser rekryteras för satsning på utsatta brottsoffer

Publicerad måndag, 26 augusti 2019, 11:33 av Redaktionen

Polisen i Västsverige rekryterar 75 medarbetare i en ny satsning mot särskilt utsatta brottsoffer. Samtidigt ska utredningsarbetet vässas och flera utbildningsinsatser planeras.

Särskilt utsatta brottsoffer avser ärenden som våldtäkter, brott i nära relationer samt vålds- och sexualbrott mot barn.

– Det rör sig om allvarliga och starkt integritetskränkande brott. Genom att intensifiera utredningsarbetet bidrar vi till att ge brottsoffren upprättelse. Den här satsningen innebär en tydlig kraftsamling, säger regionpolischef Klas Johansson.

Satsningen innebär en resursökning i form av mer personal över hela regionen. 50 miljoner kronor satsas på rekryteringar till samtliga sektioner som arbetar med särskilt utsatta brottsoffer. Förstärkningen ska ge 75 medarbetare i olika funktioner, förutom utredare och IT-handläggare även brottsofferstöd och administratörer.

Tjänsterna fördelas över samtliga polisområden i regionen med målet att de nya medarbetarna ska vara på plats senast i början av nästa år.
_____________
Pressmeddelande