Gå direkt till Nyheten (Nu öppnar Folkan höstsäsongen på allvar
44 filmvisningar på en vecka!)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. Fredag 28 februari 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Nu öppnar Folkan höstsäsongen på allvar
44 filmvisningar på en vecka!

Publicerad fredag, 23 augusti 2019, 00:39 av Redaktionen

Veckans premiärer handlar mycket om skräck och spänning – men även välljud då filmen om Aretha Frankling kommer till Folkan i Lidköping. Den svenska Svart Cirkel kommer Christina Lindberg åter i en film.

Koko-di Koko-da
Johannes Nyholm, senast guldbaggebelönad för bästa manus till filmen Jätten, är tillbaka som regissör i ett skräckdrama utan motstycke. När kvällarna blivit mörka och augustimånen letar sig ner genom trädens ännu täta lövverk är det dags. Livet kommer, liksom skogen, att förändras. En ond saga om mörka skogar, en man i stråhatt och en kaninfamilj som slås i spillror.
Från 15 år
Trailer

Svart Cirkel
Möt ikonen Christina Lindberg i en av rollerna i denna svenska skräckrulle. Två systrar återfinner varandra tack vare en hypnos-lp från 1970-talet. Teorin är att den som lyssnar på skivan när hen sover ska bli framgångsrik och bekymmersfri, men den för med sig högst oönskade biverkningar. Den hypnotiserades onda jag manifesteras som en dubbelgångare som tar fysisk form och växer sig allt starkare. Målet för kopian är att ta över originalets liv. Systrarna måste nu hitta hypnotisören som skapade skivan – hon är deras sista hopp.
Filmen har samproducenter i Sverige, USA, England, Finland och Italien, och är regisserad av den argentinsk-mexikanske festivalprisvinnande Adrián García Bogliano, som också har skrivit och klippt filmen.
15 år
Trailer

Apollo 11
Med hjälp av en nyupptäckt trave med 65-millimetersfilmer och mer än 11 000 timmar okatalogiserade ljudinspelningar tar filmen oss direkt till Nasas mest berömda uppdrag: det som satte den första människan på månen och för alltid gjorde Neil Armstrong och Buzz Aldrin till välkända namn. Genom astronauterna, teamet i Mission Control och de miljontals åskådarna på marken får vi uppleva de dagar och timmar under 1969 då mänskligheten tog ett av de största stegen någonsin i vår historia.
Barntillåten
Trailer

Angel Has Fallen
Secret Service-agenten Mike Banning blir oskyldigt anklagad för att ha försökt mörda USA:s president. Han måste till varje pris försöka avslöja det verkliga hotet och rentvå sig själv samtidigt som han är tvungen att undvika sin egen organisation och FBI.
15 år
Trailer

Amazing Grace
Året är 1972. Efter elva raka listettor tar soulmusikens gudmor Aretha Franklin ton i New Temple Missionary Baptist Church i Los Angeles. Två kvällars konsertmagi som ska förevigas i hennes legendariska livealbum “Amazing Grace”. På plats finns även den Oscarsbelönade regissören Sydney Pollack, anlitad för att fånga konserterna på film. Men sedan dess har dessa magiska kvällar förblivit osedda, och först nu – 47 år senare – får de se dagens ljus.
Barntillåten
Språk: Engelska, svensk text
Trailer

___________________________
Artikeln bygger främst på material från Folkets Hus.