Gå direkt till Nyheten (Flera bilar i krock vid Skararondellen)

 1. Lidköpingsnytt.nu
 2. Fredag 28 februari 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Flera bilar i krock vid Skararondellen

Publicerad fredag, 23 augusti 2019, 08:20 av Björn Smitterberg

Uppdaterat 09,12Räddningspersonal arbetar vid den olycksplats på Skaravägen där flera bilar krockade vid åtta-tiden. Det är svårt för trafiken att komma fram mot Lidköping mellan Alebäcksrondellen och Skararondellen. Olyckan har skett där två filer flyter ihop till en.

Enligt uppgifter från Polisen är det två bilar som krockat. Tre personer är avförda till sjukhus.

5 kommentarer på “Flera bilar i krock vid Skararondellen”

 1. Johan Banana skriver:

  Den ombyggnaden av vägen blev ju väldigt lyckad. Hur kan någon komma på tanken att sätta 100 km/h som hastighetsbegränsning där? Folk kör som idioter längs hela skaravägen och denna del är definitivt inget undantag. Sen att det finns många som inte respekterar att det är kö och till varje pris ska tränga sig före gör inte trafikmiljön bättre.

  Det kanske är läge att göra hela sträckan enkelfilig eller att ta tag i ombyggnaden av rondellen snarast.

  Är det någon som är förundrad över att folk hellre åker den gamla filsbäcksvägen om det är möjligt?

 2. Kristoffer skriver:

  Att det blir köer har ju att göra med att man bara använder en fil, använder man båda filerna samtidigt som varannan fil kör in i rondellen så kommer detta inte hända, trafik ska flyta inte dämmas upp. Skulle du bara använda en fil i Göteborg så skulle det vara kö till Malmö.

 3. Björn skriver:

  När två filer går ihop till en ska båda filerna utnyttjas så långt som möjligt. Det ger kortast kö. Att vi i Sverige väljer att köa i högerfilen och svära över de som kör förbi oss är bara att beklaga. Kanske är vi hämmade av ett utpräglat rättvisetänk.
  Fyll båda filerna och väv i slutänden!

 4. Åke carlsson skriver:

  Är det två filer är det väl självklart att det skall vara två filer i rondellen , bygg om skararondellen direkt , att det är 100km i timmen mellan rondellerna är helt otroligt otroligt dålig planering

 5. Nisse skriver:

  Om något så ska bilar från Skara ligga till vänster genom rondellen så trafik från Götene-hållet kan komma in rondellen.

Kommentarerna är stängda