Gå direkt till Nyheten (Vänerveckan inleds på lördag)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 05 juni 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Vänerveckan inleds på lördag

Publicerad torsdag, 22 augusti 2019, 09:03 av Redaktionen

Den 24 augusti–1 september är det återigen dags för Vänerveckan. Evenemanget arrangeras för sjunde året i rad och som vanligt kommer det att finnas en uppsjö
av aktiviteter kring Vänern.

Den veckolånga festivalen, som arrangeras vecka 35 varje år, invigs den 24 augusti i Vänersborg som i år firar 375 år.

Vänerveckan är ett ypperligt tillfälle för hela familjen att upptäcka livet i och runt Sveriges och EU:s största insjö. Syftet är att skapa stolthet bland människor som bor kring Vänern och att öka kunskapen om Vänerns betydelse lokalt och nationellt. Under Vänerveckan arrangerar organisationer, föreningar och företag runt Vänern aktiviteter och evenemang för alla åldrar.

– Vänern är en viktig del av vår tillväxt och vi vill sätta fokus på dess tillgångar och visa vad Vänern har att erbjuda. Genom att sprida kunskap om Vänern och få fler som bor kring Vänern engagerade, kan vi ta hand om vår viktiga resurs bättre, säger Laila Gibson, verksamhetssamordnare för Vänersamarbetet.

– Det är roligt att se intresset för veckan från olika föreningar med sina eldsjälar, både återkommande och nya vill delta och uppmärksamma Vänern. Vi satsar extra mycket på skolorna för att få med deras delaktighet och engagemang under veckan, säger Roland Peterson, koordinator Vänerveckan.

Under Vänerveckan kan man uppleva båtturer, fiskhåvningar, utställningar, matmarknad, skärgårdsfester, vandringar, tipspromenader, prova på-aktiviteter och massa annat kul för hela familjen. Det finns också ett särskilt program för skolor där Vänermuseets miljövetare kommer ut med sitt mobila sommarlabb ”Hållplats Vänern” och möter eleverna vid ett vattendrag nära skolan. Där undersöks livet i vattnet och eleverna får lära sig mer om vad som finns under ytan i Vänern.