Gå direkt till Nyheten (Biskopen visiterar Södra Kållands pastorat)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 20 oktober 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Biskopen visiterar Södra Kållands pastorat

Publicerad torsdag, 22 augusti 2019, 13:33 av Björn Smitterberg

Mellan den 3 och 8 september kommer biskop Åke Bonnier att ägna sin tid åt verksamheter inom Svenska kyrkan i Södra Kållands pastorat. I en del av arrangemangen har allmänheten möjlighet att träffa biskopen.

Främst är det anställda inom pastoratet, samt förtroendevalda, som får möta biskopen. Men på onsdagskvällens samling i Råda församlingshem får allmänheten närvara, och det gäller även vid den avslutande gudstjänsten som hålls i Tådene kyrka. I den gudstjänsten medverar bl a pastoratets alla vuxenkörer. Därefter blir det kyrklunch och biskopen sammanfattar sin vecka.

Vid onsdagskvällens samling i Råda medverkar författaren Dan Korn och har med sig sin senaste bok ”Som om Gud fanns. Om vårt samhälles religiösa rötter. Dan Korn bor i England men lyfter ofta fram västgötar i sina böcker.