Gå direkt till Nyheten (Segelflygarna bjuder in till provturer i helgen)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 09 juli 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Segelflygarna bjuder in till provturer i helgen

Publicerad onsdag, 21 augusti 2019, 08:24 av Björn Smitterberg

Sugen på segelflyg?
I helgen finns möjlighet att prova på när det bjuds in till Segelflygets dag hos Skövde Flygklubb och Lidköpings Flygklubb.

Segelflygets dag är ett årligen återkommande arrangemang och hålls samtidigt bland klubbarna i Norge, Danmark och Sverige. Här kan den intresserade få möjlighet att prova att flyga utan motor, tillsammans med en utbildad instruktör som flyger planet. Om så önskas kan man även få spaka själv för att prova på hur det känns.

I vårt område är det Lidköpings flygklubb på Hovby, och Skövde flygklubb som håller till på Skövde flygplats, som deltar i Segelflygets dag.

– I Lidköping flyger vi med två tvåsitsiga segelflygmaskiner som dras upp i luften med ett bogserflygplan, säger LFK:s Janne Andersson.

I Skövde flyger man med två tvåsitsare och en motorseglare. Segelkärrorna startas med hjälp av en vinsch, vilket ger en något speciell upplevelse.

– Det är svårt att beskriva, bättre att uppleva själv, säger Anders Blom i Skövde Flygklubb.

I Lidköping flyger man enbart på lördagen, medan Skövdeklubben har aktiviteter båda dagarna.

– Om det regnar blir det inget men annars kör vi, säger Anders Blom.

– Vi är väderberoende, men när vädret stämmer så är det en helt fantastisk upplevelse och sport. Vi hoppas att många kommer ut till Hovby, eller till Skövde flygplats, för att prova på riktig segelflygning, säger Janne Andersson i Lidköpings Flygklubb.

_____________________
Text och bild: Janne Andersson Lidköpings Flygklubb