Gå direkt till Nyheten (Lidköpings kommun möblerar om
Oväntade beslut i dag)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 26 februari 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Lidköpings kommun möblerar om
Oväntade beslut i dag

Publicerad onsdag, 21 augusti 2019, 16:08 av Björn Smitterberg

Lidköpings kommun står inför en organisationsförändring – förberedd sedan en tid men beslutet i dag kom oväntat i samband med kommunstyrelsens arbetsutskotts (KSAU) första möte för terminen.

Det är kommunens fastighetsförvaltning som kommer att förändras. Det handlar om fastigheter som kommunen själv använder. I dag är det uppdraget delat av Kultur & Fritid, Samhällsbyggnad och Intern service. Allt flyttas till den nya Serviceförvaltningen.

Park Gata – en enhet inom förvaltningen Samhällsbyggnad – flyttas till Serviceförvaltningen och hamnar politiskt under kommunstyrelsen.

Förändringen skall träda i kraft den 1 januari och chef blir Lars Svensson, i dag t f kommundirektör. Han börjar detaljarbetet redan i oktober då han lämnar platsen som kommundirektör.

Serviceförvaltningen ska lyda under kommunstyrelsen. Jonas Sundström, kommunalråd, säger att verksamheten blir mer rationell.

Uppdraget att ändra organisationen kommer från politiken, främst den samarbetande majoriteten. Bakom ligger bakom bl a  den senaste tidens kritik mot hur vissa delar skötts inom förvaltningen Samhällsbyggnad.

Förändringen ska utarbetas i detalj fram till 20 november, och därefter ska kommunfullmäktige besluta i december.

Alla utom Liberalerna röstade för, men Liberalerna är inte emot utan vill ta ställning när detaljerna är klar. Allaär överens om att förändringen ger en långsiktighet i organisationen och att flera detaljer måste filas på innan allt är klart.

Samhällsbyggnadsförvaltningen slipper en del av det vardagliga och ska få mer tid för planering och utveckling av mark och områden.