Gå direkt till Nyheten (LVSK: Vasalöpning och stafett 2019)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. Lördag 29 februari 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

LVSK: Vasalöpning och stafett 2019

Publicerad söndag, 18 augusti 2019, 12:52 av - Inskickat material

– Lidköpings VSK bästa resultat någonsin.
– Andraplats bland kvartettlaget herr
– Damlaget sprang in på en fin 4:e plats
Intresset för löpning i allmänhet & traillöpning i synnerhet har under de senaste åren ökat, detta märks inte minst på vasastafetten. Ett evenemang där skidor byts mot skor, valla mot splitshorts & stavar mot svettband. Den gemensamma nämnaren? Sträckan på 9 mil & naturligtvis blåbärssoppan!

Lidköpings Vsk har sedan 2013 rest upp till Sälen/Mora för att delta i tidigare nämnda evenemang.

I takt med att åren gått har också deltagarantalet ökat både generellt & från VSK. Från början fanns enbart möjligheten att springa de 9 milen fördelat på 10 varierade sträckor, den så kallade stafetten. I samband med att intresset för löpning ökat har också möjligheten till olika val ökat. Idag kan man förutom stafetten välja att springa de 9 milen helt på egen hand (ultravasan90) lr halva (ultravasan45).

Bilden är klickbar till större format.

Sedan 3 år tillbaka finns även möjligheten att dela sträckan på 4 personer, den så kallade vasakvartetten.

Inför årets stafett reste Lidköpings VSK med 33 löpare som tillsammans intog Kläppen på fredagskvällen. Precis som frisyrer, längd och kön skiljde sig åt gjorde även de olika distanserna det, och fördelningen från Lidköping såg ut enligt följande:

Ultravasan 90:
Inge Assarsson
Maria Johansson

Ultravasan 45:
Fredrik Bylerius
Anna Åkegårdh
Ulrika Mellberg Eleffsen
Per Gunterberg

4 st kvartettlag

1 st stafettlag (damer)

Lidköpings VSK satsar stort på evenemanget och har genom åren skördat stora framgångar, att klara av de 9 milen helt på egen hand är bara det värt ett extra omnämnande, Inge Assarsson som sprungit de 90 kilometrarna sedan starten 2014 fick i år sällskap av Maria Johansson som gjorde debut på de 9 milen och detta på den smått makalösa tiden 9.14.

Omnämnas bör också damlaget som i stafettvasan lyckades springa in på 4:e plats.

Extra roligt i år också att kvartettlaget innehållandes Jens Fast, Gustav Myrberg, Markus Sundberg & Carl Danielsson lyckades springa sig till en hedrande 2:a plats.

Laget som startade kl 07:00 från Sälen fick en bra start genom Jens och låg inför 2:a etappen på 9:e plats med känning på täten. Flitigt påhejad av lagkompisar och andra löpare (synonymt med Vasastafetten) lyckades Gustav Myrberg plocka placeringar och inför bytet till Markus Sundberg återfanns laget på 2:a plats. Växling till Markus Sundberg som fick förtroendet att även i år ge sig på den beryktade och tuffa 3:e sträckan. Markus lyckades nästintill kopiera föregående års fantastiska tid på sträckan och gav Carl Danielsson en 3:e plats med enbart 1,5 minut upp till 2:a platsen. Carl som är ny i stafettlaget satte full fart direkt och var uppe på 2:a plats redan efter 5 km, en andraplats han sedermera bevakade hela vägen in till Mora och mållinjen där övriga laget mötte upp och de sedan tillsammans korsade mållinjen, i fäders fotspår.

Nästa arrangemang blir Rådalunken med Lidköping VSK den 7:e september.

_____________________

Henrik ”Hejje” Johansson