Gå direkt till Nyheten (Demonstration mot hot mot sjukhuset i Lidköping i dag
Kan ha varit den kraftigaste någonsin i stan)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 26 februari 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Demonstration mot hot mot sjukhuset i Lidköping i dag
Kan ha varit den kraftigaste någonsin i stan

Publicerad söndag, 18 augusti 2019, 15:40 av Björn Smitterberg

Dagens demonstrationståg fyllde nästan Nya stadens torg innan slutet på tåget lämnat Stadsträdgården.
Det var en enorm manifestation med tusentals medverkande som sade ifrån på Skarpen: Sluta hota Lidköpings sjukhus.
Lidköpingsnytt har ett  pinfärskt bildreportage.

Emma Larsson, motor i protesterna mot nedskärningsförslag för andra gången. Hon har protesterat tidigare men nu väcktes hennes motstånd till liv igen när 21 platser på Lidköpings medicinenhet kan komma att omfattas av ett besparingsförslag. 

Magnus Pettersson, hjärtläkare vid sjukhuset i Lidköping sedan 38 år har räddat oräkneliga antal liv tillsammans med sina team. Han berättade vad det innebär att ha ett så komplett sjukhus som möjligt, att medicinavdelningarna krympt tidigare men då på vettigare grunder än ekonomiska besparingar. Han berättade också hur personalen i Lidköping framfört en rad utvecklingsförslag – även sådana som kan spara pengar – men mötts av att två nya chefer tillsatts. ”Vi når inte längre fram till ledningen för Skaraborgs Sjukhus”. 

Daniel Arthursson, kommunalarbetare och fritidspolitiker, berättade hur han en dag på senvintern blev akut livsfarligt sjuk men räddades av den goda vården i Lidköping. I dag gick han med i demonstrationståget. 

Lidköpings sjukhus har en rad mycket kompetenta mottagningar och samarbetet med specialister på andra sjukhus fungerar väl, sades det. Vårdavdelningar finns tre för medicin, en för kirurgi och en för ortopedi. Här finns också en modern intensivvårdsavdelning. Sjukhuspersonal började sitt demonstrationståg redan vid akutmottagningens entré – den som tar emot akut sjuka dygnet runt och kirurgfall jämt utom på natten – ett resultat av besparing 2012. 

Åsa Karlsson, oppositionsråd (s) i Götene demonsterade i dag.

Sjukhuset i Lidköping står för mycket mer än den omfattande vård och omsorg som ges – det har en nyckelroll för att dra kompetens till Lidköping och vara en säkerhet för andras arbetsuppgifter. Flera var det som från politiskt håll vittnade om det. Sjukhuset är inte bara för Lidköping och det påpekades avslutningsvis att säkert finns det många i omgivningen som inte kunnat närvara här i dag men skulle önskat det.

__________________________
Bilderna är klickbara till större format.

 

 

En kommentar på “Demonstration mot hot mot sjukhuset i Lidköping i dag
Kan ha varit den kraftigaste någonsin i stan”

  1. Ronney Hedvall skriver:

    Det var fler människor på torget för 17-18 år sedan då det var protester mot nedläggningar. Den utsände sossen från Fritsla fick packa igen och dra hem utan att ha yttrat ett enda ord!

Kommentarerna är stängda